BUDITE PONOSNI I SLAVITE NJEGOV ŽIVOT: Predsednik Vučić uputio saučešće povodom smrti Kalife bin Zajeda el Nahjana

Novosti online

13. 05. 2022. u 13:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i emira Abu Dabija Kalife bin Zajeda el Nahjana.

БУДИТЕ ПОНОСНИ И СЛАВИТЕ ЊЕГОВ ЖИВОТ: Председник Вучић упутио саучешће поводом смрти Калифе бин Заједа ел Нахјана

Foto: Instagram

- Najdublje saučešće porodici i sunarodnicima Njegovog veličanstva šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana. Neka budu ponosni i neka slave njegov život - napisao je Vučić na Tviteru. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana.

- Duboko me je pogodila vest o smrti Njegovog veličanstva šeika Kalifa bin Zajeda Al Nahjana, iskrenog prijatelja naše zemlje i čoveka kojeg su krasile neke od najvrednijih i najređih vrlina, naveo je Vučić u telegramu saučešća.

U telegramu predsednika, izražava se najdublje saučešće porodici i sunarodnicima predsednika UAE i poručuje da budu ponosni i slave njegov život.

- Smrt čovekova meri se po njegovom životu - po snazi karaktera, moralnim načelima kojih se pridržavao, po mudrosti kojom se rukovodio, kao i po spremnosti da nesebično pomogne i pravično prosudi. Čovek posvećen veri i tradiciji, ali sa izuzetnim sluhom za vrednosti savremenog sveta, šeik Kalifa je svoju zemlju svrstao u jednu od najvećih sila regiona, podigavši je na tron modernih i snažnih država sveta" napisao je predsednik Srbije.

- Njegovo veličanstvo šeik Kalifa je upravo najvišim ljudskim vrednostima posvetio ceo život, vodeći svoj narod sigurnom i mudrom rukom ka sveobuhvatnom napretku i dobrobiti, neumorno radeći i u najtežim vremenima, čime je stekao ogroman ugled i brojne prijatelje i na globalnom nivou" navedeno je u telegramu.

- Neka mu Bog podari rajska naselja i obilati blagoslov, navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Šeik Kalifa bin Zajed el Nahjan preminuo je danas. Bio je predsednik UAE i vladar Abu Dabija od 3. novembra 2004. godine.

BONUS VIDEO: TRAGEDIJA U INDONEZIJI: Srušila se mini-tržnica, 15 mrtvih, spasioci pretražuju ruševine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024