VUČIĆ SE OGLASIO IZ GRČKE: Na Instagramu objavio fotografiju sastanka u nesvakidašnjem ambijentu

Novosti online

03. 05. 2022. u 12:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Grčkoj gde će prisustvovati ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas.

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО ИЗ ГРЧКЕ: На Инстаграму објавио фотографију састанка у несвакидашњем амбијенту

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

– Naše veze su veoma jake, nisu samo one pitanje već i povezivanje kao i naše prijateljstvo, da brinemo jedni o drugima. Kada kažemo da je potrebno da sagradimo naš deo, treba biti iskren da je najveći deo tog projekta finansiran od strane EU – rekao je Vučić.

- Sada kada je ovo spremno i kada u budućnosti možemo da preuzmemo velike količine gasa, treba da i mi poboljšamo našu gasnu infrastrukturu i povezujemo se sa bugarskim prijateljima – rekao je Vučić.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je kazao da će morati da se uradi nešto i na povezivanju Severne Makedonije, i da tamo mora mnogo stvari da se uradi.

Rekao je da je zahvalan EU, jer, kako je istakao, kada se govori o potrebama da se izgradi naš deo, najveći deo projekta finansirala je Unija.

Tako će, dodaje, i projekat povezivanja sa Severnom Makedonijom finansirati EU.

- Moram da kažem da verujem da možemo zajedno da učinimo veliki broj stvari. Na tom putu, međutim, vidim dosta prepreka, i to nije samo energetsko pitanje, već i hrana, voda i mnogo drugih teških izazova koje ćemo morati da rešavamo u budućnosti - objasnio je Vučić.

Izrazio je nadu da će se naći dobra rešenja kako za evropski, tako i naš narod.

- Lako je uvek napraviti neku ceremoniju, ali ključni su životi naših građana, važno je da poboljšamo životni standard naših građana i da sve izazove prevaziđemo uz pomoć EU - objasnio je on.

Podsetimo, u grčkom gradu Aleksandrupoliju danas će biti obeležen početak radova na izgradnji terminala za tečni prirodni gas (LNG), a ceremoniji će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna