PODSEĆANJE NA STRADANJE SRPSKE DECE KRAJ BISTRICE: Srpska lista osudila pucnjavu na omladinu kod Gračaničkog jezera

D.Z.

02. 05. 2022. u 19:24

ZAPALjIVA retorika i podrivanje mira od strane lidera kosovskih institucija u Prištini za posledicu imaju seriju incidenata čija se kulminacija desila juče kada su, po izjavama očevidaca, dvojica napadača albanske nacionalnosti pucala iz vatrenog oružja na grupu srpskih mladića i devojaka kraj Gračaničkog jezera.

ПОДСЕЋАЊЕ НА СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ДЕЦЕ КРАЈ БИСТРИЦЕ: Српска листа осудила пуцњаву на омладину код Грачаничког језера

Arhiva Novosti

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju Srpske liste koja najoštrije osuđuje ovaj incident i poziva međunarodnu zajednicu da najhitnije reaguje i javno osude ovaj etnički motivisan napad koji je izazvao veliku uznemirenost među svim Srbima, posebno na centralnom Kosovu.

- Podsećamo one koji su odgovorni za bezbednost građana na Kosovu i Metohiji da ovaj događaj budi jeziva sećanja kada su kraj reke Bistrice stradala srpska deca dok su se kupala, i na koje su pucali napadači koji do dana današnjeg nisu kažnjeni za počinjeni zločin.Ovo je napad na srpsku mladost i budućnost na ovim prostorima, jer se njime šalje poruka preostalim Srbima da ne smeju da pomisle da ostanu na svojim ognjištima i da su srpske sredine geta van kojih našim sunarodnicima bezbednost nije garantovana, i pored toliko hiljada pripadnika međunarodnih snaga i lokalne policije-zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Podećamo, na grupu srpskih mladića i devojaka kraj Gračaničkog jezera pucala su dva mladića albanske nacionalnosti, koji su do mesta gde se nalazila srpska omladina pristigli motorom. Inače napadači su ranjeni u razmeni vatre sa pripadnikom kosovske policije koji se na mestu incidenta zatekao slučajno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri