VUČIĆ O BEOGRADSKIM IZBORIMA

Novosti onlajn

07. 04. 2022. u 22:02

PREDSEDNIK se u večerašnjem gostovanju na RTS-u osvrnuo i na situaciju u Beogradu i formiranju gradske vlasti nakon održavanja izbora.

ВУЧИЋ О БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА

Foto: D. Balšić

Na pitanje da li se čuo sa liderom SSP Draganom Đilasom Vučić je rekao:

- Ni video ni čuo godinama. Što se tiče grada Beograda tu je završeno brojanje. Koliko sam shvatio SSP i mi smo rekli da nećemo sa njima. Postoji 55 sa jedne strane, postoji 55 sa druzge strane. Ono što ste videli u danu pošto su završeni izbori, da svi oni koji su govorili: "Pa zamislite mene da sedim sa Marinikom Tepić i ovim desnim fašistima", odjednom su mogli da sedu i da se zaklinju jedni u NATO članstvo a drugi u članstvo u ODKB samo da bi smenili SNS u gradu koji je uradio bezbroj dobrih stvari. Zbog stvari koje smo uradili Beograd napokon liči na velelepnu metropolu. Bio im je potreban jedan dan - kaže VUčić i dodaje:

- Sad se broje glasovi po slučajnom uzorku da se vidi da li odgovaraju kompletnim rezultatima i broju listića u džakovima. Svi znaju da nije bilo krađe izbora.

U domenu je, kaže, fantastike da Tadićeva lista može da pređe cenzus, ukoliko se izbori ponavljaju na nekoliko biračkih mesta.

Ističe da se lokalnom politikom ne bavi, ali da su mu u stranci rekli da imaju lagodnu većinu da vode Beograd, ne ulazeći u detalje o mogućim koalicionim partnerima u gradsio vlasti.

- Ulica je politički pluskvamperfekat. Zaboravite da ćete nešto da promenite na ulici. Siguran sam da je zahtev gospodina Đilasa maksimalistički. On je dobro izračunao i svestan je da ne može da napravi koaliciju sa njima. - rekao je Vučić i dodao da nema nikakve sumnje da će razgovarati sa njim.

Na pitanje kada će se to desiti Vučić kaže da će biti nedelja ili ponedeljak, da on neće to odlođiti te objašnjava da je u svemu ovome bitna jedna druga stvar:

- Prvo imamo li mi legitimitet ili nemamo. Kada opozicija postavi ključno pitanje kao što smo mi postavljali Tadićevom režimu, pitanje legitimiteta. Ako to postave na način da im pomognemo za grad Beograd, to je onda izazov za nas. Mi možemo da formiramo većinu kakvu hoćemo u skladu sa zakonom, ali ostaje u vazduhu da visi pitanje legitimiteta. Ako vam neko u sumnju dovede legitimitet, kao što niko u sumnju nije doveo moj legitimitet, svi su rekli: Završeno je. VUčić je predsednik. Mrzimo ga, ali on je predsednik, dobio je većinu glasova. Parlament i to je jasno. Ja sam spreman da razgovaram o različitim opcijama i da to predložim stranci koju vodim. O terminima, modusima, o tome sam spreman da razgovaram.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)