RUSIJA SPREMA ODGOVOR CRNOJ GORI: "Ovo nije bio izolovan slučaj prethodnih godina"

Tanjug

16. 03. 2022. u 08:39

RUSIJA će odgovoriti na odluku Crne Gore da proglasi ruskog diplomatu personom non grata, rekao je danas Jurij Pilipson, direktor četvrtog odeljenja za Evropu pri Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.

РУСИЈА СПРЕМА ОДГОВОР ЦРНОЈ ГОРИ: Ово није био изолован случај претходних година

Zdravko Krivokapić, Foto Novosti

- U Crnoj Gori su lokalne vlasti proglasile jednog ruskog diplomatu za nepoželjnog. I to nije izolovan slučaj prethodnih godina. Odgovor će sigurno uslediti - rekao je Pilipson za RIA Novosti.

Početkom marta Ambasada Rusije u Podgorici dobila je notu crnogorskog ministarstva spoljnih poslova, u kojoj se jedan od ruskih diplomata proglašava personom non grata zbog navodnog kršenja diplomatskih normi.

- Razlog za donošenje ove odluke je procena relevantnih bezbednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskog diplomate koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima - pisalo je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

BONUS VIDEO:

RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!