PREDSEDNIK VUČIĆ OBEĆAO: Lično od svoje plate će finansirati restauraciju statue male Milice Rakić

Tanjug

21. 02. 2022. u 14:25

STATUU Milice Rakić, nastradale devojčice u bombardovanju NATO-a koja je nestala pre nekoliko dana iz Tašmajdanskog parka, pronašli su jutros u jednom beogradskom parku radnici JKP "Zelenilo Beograd".

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОБЕЋАО: Лично од своје плате ће финансирати рестаурацију статуе мале Милице Ракић

Foto: V. Danilov

Vandali koji su uklonili statuu nisu uspeli da je unište, navodi se u saopštenju Gradske uprave i dodaje da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obavestio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je statua pronađena.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik Vučić je rekao da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

Statuu će restaurirati "Livnica Jeremić" koja je i prvobitno izlila statuu, navodi se i dodaje da se u narednim danima očekuje da statua bude restaurirana i vraćena na svoje mesto.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika.

Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje o najstrašnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja zbog kojeg je, podsetio je, nastradalo više hiljada ljudi među kojima i nekoliko desetina dece.

U saopštenju se dodaje da je Milica Rakić simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, te da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu težinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (14)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)