DAČIĆ O SMRTI OLIVERA ANTIĆA: Izgubili smo vrhunskog diplomatu

Tanjug

18. 02. 2022. u 18:33

POVODOM smrti ambasadora Srbije u Portugaliji Olivera Antića predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić uputio je porodici, poštovaocima i prijateljima izraze iskrenog saučešća.

ДАЧИЋ О СМРТИ ОЛИВЕРА АНТИЋА: Изгубили смо врхунског дипломату

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

”Veoma me je potresla vest o smrti Olivera Antića, našeg ambasadora u Portugaliji i jednog od naših najvećih pravnih stručnjaka. Imao sam zadovoljstvo i čast da dugo i plodno sarađujem sa profesorom Antićem, jednim od onih ljudi koji su svoje ogromno znanje i iskustvo stavili u službu naših građana i naše države, kao čin vrhunskog patriotizma. Izgubili smo jednog od naših vodećih pravnika i naučnika, kao i vrhunskog diplomatu, koji je interese svoje zemlje zastupao neumorno, znalački i sa strašću", naveo je Dačić.

On je ukazao da je Srbija ostala bez intelektualca velikog formata i patriote čiji je rad obeležio jedan važan period u njenoj istoriji.

"Porodici profesora Antića, njegovim prijateljima i generacijama njegovih studenata, kao i celoj našoj diplomatskoj službi upućujem izraze iskrenog saučešća”, naveo je predsednik Narodne skupštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?