EMOTIVNI OPROŠTAJ NIKOLIĆA OD ANTIĆA: Otišao je moj prijatelj i savetnik, naš dragi Dika

V.N.

18. 02. 2022. u 17:48

OTIŠAO je moj prijatelj i savetnik, profesor Oliver Antić. Ne znam razlog, ali znam da je bio veoma osetljiv čovek i da je sve primao k srcu.

ЕМОТИВНИ ОПРОШТАЈ НИКОЛИЋА ОД АНТИЋА: Отишао је мој пријатељ и саветник, наш драги Дика

Foto: Tanjug

Ovo su prve reči bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića na vest o tragičnoj smrti njegove desne ruke iz vremena dok je bio na čelu države i dugogodišnjeg prijatelja.

U izjavi za "Novosti" Nikolić je konstatovao da "Srbija nema mnogo takvih umova i profesora sa toliko znanja i integriteta, priznatog u svetskim razmerama".

- I poslednje zaduženje koje je dobio od našeg Predsednika i svoje Srbije obavljao je dostojanstveno, uvažavan od predsednika Portugala i kolega ambasadora u Lisabonu.

Čak i od onih kojima se otvoreno suprotstavljao, vrlo često objavljivanjem članaka u Diario di Notisijaš i drugim listovima, braneći pravo Srbije da javno iznosi istinu o svojoj istoriji i pravu na suverenitet i teritorijalni integritet.

Nikolić je podsetio da je Antić bio jedan od utemeljivača Srpske napredne stranke i da joj je ostao privržen i veran do poslednjeg časa.

- Nema reči kojima mogu da opišem žalost koju moja porodica oseća zbog tragične smrti našeg dragog Dike - emotivno je zaključio nekadašnji predsednik Srbije.

U GALERIJI POGLEDAJTE MESTO SMRTI AMBASADORA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)