SEDNICA TRAJALA SEDAM MINUTA: Skupština grada Kruševca imenovala Gradsku izbornu komisiju (FOTO)

S. BABOVIĆ

11. 02. 2022. u 21:18

GRADSKA izborna komisija u stalnom sastavu imenovana je danas na sednici Skupštine grada Kruševca, koja je trajala svega - sedam minuta.

СЕДНИЦА ТРАЈАЛА СЕДАМ МИНУТА: Скупштина града Крушевца именовала Градску изборну комисију (ФОТО)

Foto: S. Babović

Za predsednika GIK reimenovan je Dragoljub Arsić, diplomirani pravnik, na predlog Odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Za našu decu“. Ines Šljivić, dipl. pravnik iz iste Odborničke grupe imenovana je za zamenika, a potvrđeni su i predlozi za imenovanje sekretara (Andrija Grašić, odnosno zamenika GIK-a Ivane Antić, oboje dipl. pravnici.)

Imenovano je i 10 članova GIK-a i toliko zamenika ovog tela: osmoro na predlog Odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Za našu decu“, četvoro koje su predložili članovi OG Koalicija „SPS Ivica Dačić, JS Dragan Marković Palma, koliko i na predlog OG „Aleksandar Vučić - Za decu Kruševca“. Po dva pregloga došla su iz OG „Za Za Kraljevinu Srbiju - Za Lazarev Kruševac, odnosno sa izborne liste „METLA 2020“.

Svi predlozi usvojeni su jednoglasno. Za njih je glasalo 55 prisutnih od 70 odbornika, koliko ih učestvuje u radu lokalnog parlamenta.

Imenovanje GIK-a propisano je Zakonom o lokalnim izborima, koji je donet 8. februara. Prema poslednjim podacima, na teritoriji Kruševca 106.090 građana starijih od 18 godina upisano je u Jedinstveni birački spisak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove