VAŽAN DAN ZA SRBIJU Vučić pred sastanak sa Si Đinpingom poručio: Iskoristićemo tih pola sata

Tanjug

04. 02. 2022. u 17:50

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima da će teme njegovog sutrašnjeg razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, između ostalog, biti uvođenje direktne avio-linije ka Kini, kineskim investicijama, kao i vojno-tehnička saradnja.

ВАЖАН ДАН ЗА СРБИЈУ Вучић пред састанак са Си Ђинпингом поручио: Искористићемо тих пола сата

Foto: EPA

- Otkazao sam druge sastanke, jer želim da se nešto ranije vratim u Beograd... Ali, znate li šta je sastanak sa Sijem. Iskoristićemo tih pola sata - rekao je Vučić novinarima na pitanje o čemu će razgovarati sa kineskim kolegom, i da li će biti prilike za susret sa još nekih svetskim zvaničnikom.

Vučić je rekao da Srbija ima interes da otvori avio-liniju prema Pekingu i Šangaju, izrazivši uverenje da će se "ići" na otvaranje dve nove linije.

Predsednik Srbije je ukazao da je direktna avio-linija Beograd - Njujork posle pet godina postala profitabilna, sa popunjenošću kapaciteta više od 80 odsto.

- To su dobre stvari. Želimo još jednu liniju prema severno-američkom kontinentu, ka Torontu, ili Čikagu. Želimo bar jednu liniju prema Kini i verujemo da će biti profitabilna posle dve, tri godine - rekao je Vučić.

Dodao je da će pored te, teme razgovora sa Sijem biti i dalje kineske investicije.

- Sarađujemo u svim oblastima, unapređujemo saradnju u svim sferama, u uključujući i vojno-tehničku saradnju, pa će i to biti tema - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO - SASTANAK VUČIĆA I DAČIĆA: Lideri SNS i SPS o nastupu na predstojećim izborima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)