APSURDNO JE DA SE ALBANCI POREDE SA JEVREJIMA: Efraim Zurof oštro reagovao zbog izjava političara lažne države

Novosti online

27. 01. 2022. u 18:45

DIREKTOR Centra "Simon Vizental" iz Izraela Efraim Zurof izjavio je da je poređenje sudbine Albanaca sa Kosova sa stradanjem Jevreja potpuno netačno i na granici apsurda.

АПСУРДНО ЈЕ ДА СЕ АЛБАНЦИ ПОРЕДЕ СА ЈЕВРЕЈИМА: Ефраим Зуроф оштро реаговао због изјава политичара лажне државе

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Ruptly

Na isti način je okarakterisao sve češće izjave albanskih političara koji porede Srbiju sa nacističkom Nemačkom.

- Obe izjave su potpuno netačne i na granici apsurda. Holokaust je bio jedinstven slučaj genocida bez presedana. Pokušaj da se Srbi opisuju kao nacisti je, takođe, potpuno neosnovan - naveo je Zurof.

Zurof je rekao da su takve tvrdnje jedan od problema sa kojima se suočavamo kada je u pitanju Holokaust.

- Uspeli smo da utvrdimo da je Holokaust najgora tragedija u istoriji, ali svaki narod koji se na bilo koji način oseća ugroženim želi da tvrdi da se njihova patnja može uporediti sa Šoom, čak i ukoliko je to poređenje smešno - kazao je Zurof.

Inače, na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta ministar odbrane privremenih prištinskih institucija Armend Mehaj izjavio je da Albanci i Jevreji dele sličnu sudbinu.

- Naše istorijsko iskustvo i iskustvo izraelskog naroda spajaju se u jednoj tački: opstanak uprkos naporima naših neprijatelja da nas istrebe. Naša viševekovna konfrontacija sa istrebljenjem bila je jedan od moćnih razloga istorijske solidarnosti dva naroda. Pamtimo i nikada ne zaboravljamo - napisao je Mehaj.

Slično je reagovala i nekadašnja ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla koja je na Tviteru navela: "Delimo istu sudbinu. Iste slike genocida: žrtve mržnje, ožalošćene izbeglice i masovne deportacije vozom — oličenje su našeg zajedničkog bola".

(Kosovo Online)

BONUS VIDEO: Ispovest Nikole - dečaka koga su pretukli Albanci, njegovog oca i predsednika opštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)