PREMIJERKU POREDILI S NACISTIMA! Nečuveni napad televizije N1 i relativizacija zla Trećeg rajha

V.N.

21. 01. 2022. u 10:54

UVEK ću biti ponosna što sam bila uz Aleksandra Vučića i na ono što smo zajedno uradili - puteve, eUpravu, radna mesta, škole, nove bolnice, muzeje, naučno-tehnološke parkove... A ovo je svedočanstvo o vama i onome što vi radite. Nažalost, i primer brutalnog minimiziranja zla konclogora i žrtava fašizma.

ПРЕМИЈЕРКУ ПОРЕДИЛИ С НАЦИСТИМА! Нечувени напад телевизије Н1 и релативизација зла Tрећег рајха

Ana Brnabić

Ovako je predsednica Vlade Ana Brnabić reagovala na nečuvene napade u dokumentarcu "Junaci doba zlog", emitovanom u sredu na TV N1. U poslednjoj epizodi ovog serijala, posvećenoj premijerki, ona je na sraman način dovedena u vezu sa monstruoznim fašističkim zločinima i egzekutorima u zloglasnim koncentracionim logorima tokom Drugog svetskog rata.

Naime, u pomenutom dokumentarcu, najpre Borko Stefanović, funkcioner Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, poručuje da će "Ana Brnabić sutra, kada bude suočena sa zakonskom i moralnom odgovornošću, sigurno govoriti - ja sam samo radila svoj posao".

Na to su "nalepljeni" arhivski snimci logora smrti, uz citate iz izveštaja sa lica mesta u poljskom Majdaneku, američkog novinara Rejmonda Dejvisa, koji je pribeležio sledeći dijalog:

RAFAL UVREDA: Pajac i fikus

DOKUMENTARAC, inače, počinje rafalom uvreda na račun premijerke. Autori su je nazvali "molerom šefovog imidža", "paravanom za njegovu državničku, autokratsku golotinju", nekompetentnom, nebitnom, neinformisanom... Zatim su se nadovezali sagovornici, dajući joj epietete poput "Vučićev pajac", neotesana, nedostojna, "zla ženska varijanta Foresta Gampa", "fikus koji širi otrov"...

- Da li ste ubijali ljude u logoru? Da. Da li ste ih žive zakopavali? Da, dešavalo se to ponekad. Da li ste vi lično pomagali u ubijanju? Apsolutno ne, ja sam u logoru bio samo blagajnik. Šta ste mislili o onome što se u logoru događalo? U početku je bilo loše, ali smo se posle navikli. Znate li da će vas Rusi obesiti? Zašto, šta sam ja uradio!?

A onda sledi komentar autorke: "Šta je dođavola uradio blagajnik? Ništa. Kao ni u Srbiji danas, mnogi blagajnici, činovnici, ministri, premijerka. Apsolutno ništa, ako pod radnjom ne podrazumevamo saginjanje glave i ćutanje pred razaranjem Srbije".

Ovakva nečuvena politička zloupotreba Holokausta i žrtava nacizma naišla je na žestoku osudu, ne samo predstavnika vlasti, već i predstavnika jevrejske zajednice u Srbiji.

Nenad Fogel, predsednik Jevrejske opštine Zemun, kaže, za "Novosti", da je nedopustiva zloupotreba žrtava u dnevnopolitičke svrhe:

- Bez obzira na to šta ja mislio o premijerki Brnabić i njenom radu, ovakve stvari nisu uopšte za poređenje. Ne slažem se sa tim, to nije način da se o bilo kome govori.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović poručio je da "odavno nije video nešto tako odvratno i sramno":

- Možda opozicija nema politički program, ali definitivno ima medijsku moć i spremna je da je koristi na prljav i nemoralan način.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je premijerka napadnuta na "najprimitivniji i najbesramniji način", a film je prokomentarisao kao "jad, sramotu, bedu i čemer autora i njihovih nalogodavaca".

Vladimir Orlić, potpredsednik GO SNS, rekao je za "Novosti" da je i ovaj dokumentarac, kao i sve što dolazi iz tajkunske trovačnice, prostačko i podlo iživljavanje:

- Jedini smisao je da izvređa ljude kojima autori i akteri ovog propagandnog laveža iza plota po ljudskim i stručnim kvalitetima - nisu ni do kolena. Patološka mržnja koju ti ljudi osećaju prema Vučiću, a onda i svakome ko politiku tog čoveka iskreno sledi i sa uspehom sprovodi, jedino je što tajkuni i lopovi iz bivšeg režima imaju da ponude Srbiji, a njihove "medijske" falange da izbace u etar.

Narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović takođe je komentarisao film rečima da je "apsolutno dno".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)