"ČANAK LAŽE I IZDAJNIK JE!" Vjerica Radeta osula paljbu po lideru LSV - Pod uticajem je nekih loših droga

S. J. M.

16. 12. 2021. u 08:00

NENAD Čanak je osvedočeni izdajnik i niko ozbiljan ne obraća pažnju na njegova lupetanja. Saopštenje Čankove Lige pokazuje njegovu mržnju prema Srbiji i puno je laži i lažnih insinuacija.

ЧАНАК ЛАЖЕ И ИЗДАЈНИК ЈЕ! Вјерица Радета осула паљбу по лидеру ЛСВ - Под утицајем је неких лоших дрога

Foto N. Skenderija/Tanjug

Verovatno je to saopštenje i pisao Čanak lično pod uticajem nekih loših droga.

Ovako visoki funkcioner Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta odgovara na prozivke Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je, u jučerašnjem saopštenju, zatražila od državnih organa da nju i Petra Jojića što pre izruče Hagu.

U saopštenju LSV-a navodi se da Srbija, ako želi da postane moderna evropska država, mora poštovati svoje međunarodne obaveze i da se sveobuhvatno pokrene proces suočavanja za politikom zločina iz devedesetih godina. Tako su se odmah, posle spoljnih pritisaka sa Zapada na Srbiju preko haškog oruđa, oglasili i njihovi domaći glasnogovornici da probaju da zamute javni prostor.

Međutim, Čankovi ligaši namerno zaboravljaju da u međunarodne obaveze Srbije svakako ne spadaju hapšenje i izručenje Radete i Jojića. Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom ne predviđa izručivanje naših državljanja zbog nepoštovanja Tribunala, već samo zbog ratnih zločina. Jojić i Radeta imaju pravosnažno rešenje Višeg suda u Beogradu koji je to potvrdio i svako ko bi prekršio tu odluku i izručio ih, prekršio bi i Zakon i Ustav Srbije.

Inače, Radetu i Jojića u Mehanizmu u Hagu su optužili za nepoštovanje suda, jer su navodno zastrašivali, pretili i nudili mito dvojici svedoka u slučaju protiv predsednika SRS Vojislava Šešelja. Srbija je tražila da joj se taj predmet prosledi i da im se sudi u Beogradu i Mehanizam je u jednom trenutku pre nekoliko godina to odobrio, ali je odluka povučena, jer su ti tajni i "zastrašeni" svedoci kazali da onda neće da svedoče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista