USAME ZUKORLIĆ: SPP razgovara sa SNS oko izlaska na izbore

Tanjug

11. 12. 2021. u 12:55

RAZGOVORI Stranke pravde i poverenja (SPP) sa Srpskom naprednom strankom (SNS) o izlasku na izbore, posle perioda žalosti zbog smrti Muamera Zukorlića, nastaviće se, kaže lider te stranke Usame Zukorlić i poručuje da će nastaviti putem saradnje koji je utemeljio nedavno preminuli muftija i predsednik SPP.

УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ: СПП разговара са СНС око изласка на изборе

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Zukorlić je u intervjuu za današnju Politiku naveo da se saradnja sa SNS nadovezuje na koalicioni sporazum koji je potpisan u februaru ove godine, i da će stranački organi doneti konačnu odluku o izlasku na izbore samostalno ili sa još nekom političkom opcijom.

-Imamo sporazum sa SNS, a u duhu tog sporazuma ćemo nastaviti razgovore sa njima. Oni su nas ispoštovali zbog perioda žalosti. Jesmo načeli razgovore, ali to ćemo nastaviti u narednom periodu, rekao je on.

Zukorlić je ocenio da u Sandzaku još nisu rešena krupna pitanja, kao što je organizovani kriminal, koji je, kako kaže, veoma razvijen u trgovini narkoticima, ubistvima i trgovini ljudima.

On je izrazio zabrinutost zbog zagađenosti vazduha u Novom Pazaru koji je, ističe, zbog neograničenog trošenja čvrstog goriva i rada fabrika bez propisanih filtera - "zagađeniji nego u Kini".

Zbog toga je, ističe, veoma važna gasifikacija tog grada koja je deo sporazuma sa SNS i, ocenjuje, u poodmakloj fazi.

-SPP je jedina bošnjačka stranka koja je u pisani sporazum sa najvećom vladajućom strankom uvrstila važne projekte, tu su putevi, železnica, čak i projektna garancija za aerodrom. To je garancija da će sve to jednog dana biti završeno, rekao je Zukorlić.

BONUS VIDEO: DOBRO DOŠAO PREDSEDNIČE: Nišlije velikim bilbordom dočekale Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)