BRNABIĆ O ZAMRZAVANJU CENA: Želimo da osnovne cene namirnica držimo predvidivim

Tanjug

02. 12. 2021. u 17:26

ODLUKA o zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica je u ovom trenutku najodgovornija i najbolja odluka, rekla je danas premijerka Ana Brnabić.

БРНАБИЋ О ЗАМРЗАВАЊУ ЦЕНА: Желимо да основне цене намирница држимо предвидивим

Foto Tanjug

Ona je u Skupštini Srbije poručila onima koji kritikuju tu odluku da država ne želi da se meša u slobodno tržište ili da intereveniše i remeti odnose na tržištu, već to čini, kako je rekla, jer se dešava nekontrolisani rast cena.

-Ne samo mi u Srbiji, nego niko u ovom trenutku ne može ni da pretpostavi šta će se dalje dešavati i na tržištu energenata, i u smislu rasta cena gasa, struje, električne energije, i kako će to uticati na ostale cene, navela je premijerka.

Država želi da cene osnovnih namirnica drži predvidivim, stabilnim i sigurnim, dok se stvari na tržištu i ti potresi ne stabilizuju.

-Intervenisaćemo ukoliko je potrebno i iz robnih rezervi, gledaćemo da to bude što manje, da se ne mešamo u tržište, ali opet, dok su potresi da ipak garantujemo stabilnost za sve naše građane, rekla je Brnabić.

Premijerka je podsetila na dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina da cena gasa ostane u narednih šest meseci 270 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SKANDAL NA ROLAN GAROSU! Zverev boluje od neizlečive bolesti, a u Parizu mu zabranili da primi terapiju