KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZELENOVIĆA: Birmančević - "Ugrozili su živote i zdravlje ljudi"

V. Mitrić

01. 12. 2021. u 12:05

POVERENIK Gradskog odbora Srpske napredne stranke Šabac i narodni poslanik dr Boban Birmančević podneo je krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu protiv Nebojše Zelenovića, Dušana Kostadinovića, Dušana Tufegdžića i Vladimira Terzića "zbog kršenja Ustava Republike Srbije, uskraćivanja slobode kretanja, izazivanja nereda i nasilja koji su doveli do ugrožavanja života i zdravlja ljudi".

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗЕЛЕНОВИЋА: Бирманчевић - Угрозили су животе и здравље људи

Foto: JutjubPrintskrin

Krivične prijave podnete su i protiv Dragana Milovanovića Crnog i Stefana Vasića zbog izazivanja nereda i nanošenja teških telesnih povreda.

- Krivična prijava dr Bobana Birmančevića odnosi se na događaje od subote 27. novembra, kada je grupa demonstranata, koju su predvodila lica iz krivične prijave, na neprijavljenom skupu koji je održan na mostu preko reke Save, zaustavila saobraćaj i time onemogućila građane da se slobodno kreću - kaže dr Birmančević.

- Demonstranti su čak u svojoj nameri da spreče slobodan prelazak mosta u proteste uključili i poljoprivrednu mehanizaciju, čime je dodatno otežano saobraćanje svih onih koji su imali potrebu tuda da prolaze. Takođe, pomenuti skup pratili su i neredi izazvani od strane organizatora, čime je život građana koji nisu prisustvovali blokadi mosta bio ugrožen. Tom prilikom naš sugrađanin Duško Prokić zadobio je teške telesne povrede.

Dr Birmančević ističe da „zahteva od nadležnih da postupe u skladu sa svojim ovlašćenjima i po zakonu Republike Srbije i da pod hitno procesuiraju izgrednike“.

- Nasilju se mora stati na put, jer ne postoji opravdanje da se primenom sile ostvaruju bilo koja prava - kaže dr Birmančević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)