NAPREDUJEMO I BRŽE OD OČEKIVANOG: Nove saobraćajnice dobijaju Požega, Užice, Loznica...

Tanjug

12. 11. 2021. u 11:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučiću izjavio je danas, nakon potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom Power construction corporation of China za izgradnju obilaznica oko Gornjeg Milanovca, Požege, Užica, Loznice i tunela Kadinjača da će država prvi put izdvojiti tako veliki novac za građane i rešavanje njihovih saobraćajnih problema u tim opštinama i gradovima.

НАПРЕДУЈЕМО И БРЖЕ ОД ОЧЕКИВАНОГ: Нове саобраћајнице добијају Пожега, Ужице, Лозница...

Foto: Printskrin


Predsednik je kazao da bi obilaznica oko Gornjeg Milanovca trebalo da bude završena 2023. godine, a u prvom kvartalu 2024. obilaznice oko Užica, Požege i Loznice.

Dodao je da će jedino do 2025. ostati da se završi tunel ispod Kadinjače, jer je to veliki i komplikovan projekat.

Vučić je naglasio da ti projekti pokazuju koliko država brine i o građanima van Beograda, Novog Sada i drugih velikih gradova, pošto te saobraćajnice neće služiti samo za njih i kako da brže stignu, na primer, do mora, već se upravo grade za rešavanje njihovih problema.

- Čovek koji premeće planine počinje sa premetanjem kamenčića, kaže jedna kineska poslovica. Mi smo kamen po kamen krenuli da gradimo našu Srbiju i danas napredujemo i brže nego što smo sami očekivali i nadali se pre nekoliko godina - istakao je predsednik Srbije.


Vučić je najavio da će uskoro biti potpisan i komercijalni ugovor za gradnju obilaznice oko Kragujevca, kao i da bi za nekoliko nedelje mogla da bude završena i otvorena deonica auto-puta Miloš Veliki od Preljine do Pakovraće u dužini od 11 kilometara.

Predstavnici vlade i Puteva Srbije potpisali su u Predsedništvu Srbije komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac — petlja Takovo sa predstavnicima kineske kompanije Power construction corporation of China.

Takođe, potpisan je i Okvirni sporazum o relizaciji projekata izgradnje obilaznica oko Požege, Užica, Loznice i tunela ispod prevoja Kadinjača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda