VUČIĆ O KRIVIČNOJ PRIJAVI PROTIV NOVINARA "TANJUGA": To je užas - u Srbiji ćemo uvek poštovati Ivasovu profesiju i pravo na stav!

Novosti onlajn

10. 11. 2021. u 13:52

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu, prokomentarisao je podnošenje krivične prijave za negiranje genocida protiv novinara Tanjuga.

ВУЧИЋ О КРИВИЧНОЈ ПРИЈАВИ ПРОТИВ НОВИНАРА ТАНЈУГА: То је ужас - у Србији ћемо увек поштовати Ивасову професију и право на став!

Foto: Novosti

- To je nešto o čemu bih mogao duže da govorim. To što se dogodilo Marku Ivasu je užas. I to će biti proglašeno kao najveće "demokratsko pravo". To što se tiče Komšića i prebacivanja celokupnom srpskom narodu, to uvek rade. Prebacivanje krivice na celokupan srpski narod, to ni za koga nije novost. Ivas je slobodan novinar i njegovu profesiju i pravo na stav ćemo u Srbiji poštovati - rekao je Vučić.

Podsetimo, Komšić, koji slovi za hrvatskog člana Predsedništva, a u to najviše državno telo izabran je glasovima Bošnjaka, juče je u Sarajevu prekinuo intervju za Tanjug i demonstrativno napustio snimanje, jer je novinar Marko Ivas, od kojeg je tražio da se složi sa njim da se u Srebrenici dogodio genocid, to odbio.

Nakon kraće polemike i insistiranja da se u Srebrenici dogodio genocid, da je to presuđeno međunarodnim presudama, novinar Tanjuga mu je rekao da on sa tom presudom nije saglasan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona