VUČIĆ O UNIŠTAVANJU MURALA RATKU MLADIĆU: Policija je štitila građane od međusobnog sukoba - a ja razumem da sam kriv svima za sve!

Novosti onlajn

10. 11. 2021. u 13:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić danas je na svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu prokomentarisao i uništavanje murala generalu Ratku Mladiću.

ВУЧИЋ О УНИШТАВАЊУ МУРАЛА РАТКУ МЛАДИЋУ: Полиција је штитила грађане од међусобног сукоба - а ја разумем да сам крив свима за све!

Foto: I. Marinković

- Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Ja razumem da sam kriv svima za sve. Ostavite se tih besmislenih igara - rekao je predsednik. 

- Svi koji su privedeni, a privedeno je šestoro-sedmoro, protiv njih su podnete prekršajne prijave i odmah su pušteni kući - rekao je predsednik.

Podsetimo, sinoć je u Njegoševoj ulici uništen mural generalu Ratku Mladiću. Preko murala je prosuta bela boja. Mala grupa građana okupila se sinoć na neprijavljenom javnom okupljanju ispred Doma sindikata u centru Beograda u znak podrške Aidi Ćorović koja je ranije juče privedena nakon što je jajima gađala mural Ratku Mladiću. U grupi koja napada na mural su i dr Rade Panić - Sindikat lekara i farmaceuta, Demokratska stranka, Marks 21, članovi Beograd prajd tima, prof. dr Zoran Radovanović, epidemiolog, članovi Skupštine slobodne Srbije, Pokreta slobodnih građana, Žene u crnom, Fond za humanitarno pravo, ali i Petar Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (17)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!