MINISTARKA OBRADOVIĆ: Birački spisak nam je uređeniji nego ikad

Tanjug

05. 11. 2021. u 22:43

BIRAČKI spisak nam je uređeniji nego ikad, izjavila je večeras ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović i navela da oni koji se žale da spisak nije dobar ništa ne čine da to poprave.

МИНИСТАРКА ОБРАДОВИЋ: Бирачки списак нам је уређенији него икад

Foto Tanjug

- Kažu da je neko njihov ko nije živ dobio poziv za glasanje, a šta su sami uradili i da li su to prijavili - zapitala je ministarka u razgovoru za Tanjug televiziju.


Ocenila je da su spiskovi ispravni koliko je to moguće u situaciji kada se stanje stalno menja, jer jedni ljudi umiru a drugi postaju punoletni.

Navela je da je međustranačkim dijalogom dogovoren mnogo detaljniji uvid u birački spisak na svim biračkim mestima.

- Stranke će učestvovati u nadzoru. Imamo tri mesta u posebnoj radnoj grupi koja će pratiti birački spisak i tri mesta za stranke koje nisu potpisale a možda se predomsile i žele da ubace svoje ljude u radnu grupu", istakla je Obradović, uz ocenu da "suština pobede na izborima nije da li ćete imati uvid u birački spiska nego rad na terenu i vaš politički program.

Upitana da je na izbornoj skupštini Srpske napredne stranke bila za to da se razmatra pitanje izbora predsednika stranke, rekla je da bila među većinom koja ne želi da otvara pitanje predsednika stranke.

- Jasno nam je da Aleksandar Vučić treba da ostane na mestu predsednika stranke. On je želeo da o tome pričamo u maju po završenim izborima i uporan je u tome da se skloni i da neko drugi dođe na to mesto - rekla je Obradović.

Istakla je da ona lično ne vidi nikoga njegovog političkog autoriteta i ugleda da bi mogao da ga nasledi i da ne zna zašto bi "najsposobnijeg među nama pomerali u stranu kako bi neko među nama vežbao kako se vodi najveća politička stranka u zemlji".

Istakla je da se nada da će se i Aleksandar Vučić predomisliti i ispuniti želju svih u stranci koji žele da on ostane njen predsednik.

Ranije informacije da ona zajedno sa Nebojšom Stefanovićem pravi novu stranku nazvala je igrarijom opozicije.

- Ja ne mogu da ulazim u relacije Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vučića. Nema dovoljno informacija o tome, ali mogu da kažem da sve što sam naučila o politici, naučila sam od Aleksandra Vučića i radiću sa njim sve dok mu je potreban saradnik kao što sam ja - rekla je Marija Obradović.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna