NAPADAJU MI PORODICU DA BI ME RUŠILI: Vučić o napisima u opozicionim medijima protiv njega i njegove dece

S. S. R.

23. 10. 2021. u 08:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić rekao je u petak da napadi na njega i porodicu imaju za cilj njegovu smenu sa vlasti, kao i da se ućutkaju svi koji bi primetili i rekli da je on uradio nešto dobro i korisno za zemlju.

НАПАДАЈУ МИ ПОРОДИЦУ ДА БИ МЕ РУШИЛИ: Вучић о написима у опозиционим медијима против њега и његове деце

Foto: Instagram

On je ovako odgovorio na napise u pojedinim medijima da bi Poreska uprava trebalo da ispita imovinu njegovog sina Danila i dodao da niko ne predlaže da se ispita poreklo imovine dece Dragana Đilasa.

Priča o proveri imetka dece prvog čoveka Srbije počela je nedavno, kada je Demokratska stranka iznela tvrdnje da su "mladi Vučić i njegovi anonimni drugovi poklonili Draganu Vasiljkoviću, novac i kuću kada je izašao iz zatvora u Hrvatskoj", te bi zato trebalo proveriti šta poseduju.

- Prvi cilj je taj da pokažu svima da imaju jednu metu - mene. Prošle nedelje je čak 90 odsto svih napada na ljude iz vlasti bilo usmereno upravo na mene i moju porodicu. Više je bilo napada na mog sina nego na sve članove predsedištva SNS. To govori mnogo o svima, i jednima i drugima. Pod dva, kriminalizujući porodicu imaju dva cilja, od kojih je prvi taj da kažu da iver ne pada daleko od klade, odnosno da smo svi mi kriminalci makar nam nikada nikakav kriminal ne pronašli, nikakav račun, ništa čudno. I da sačekaju da izgubim živce i kažem dosta je bilo i počnem da odgovaram i govorim o njihovoj deci da li imaju milionske apartmane ili ne, čime neću nikada da se bavim. Da kažem, dosta mi je bilo, sit sam svega, skloniću se od svega. Pod tri, to je izraz potpune političke nemoći, jer ne mogu ništa da kažu na rast naše zemlje, na izgradnju puteva, bolnica, škola, muzeja, pozorišta.

Kako je naveo, smisao napada je da svim ljudima koji bi nešto lepo rekli o Vučiću, poruče da će ako to učine proći kao predsednik i njegova deca, pa će i njihove porodice razvlačiti "ni zbog čega". On je zamolio Poresku upravu da radi svoj posao.

- Kao sa mojim sinovima, mojoj ćerkom, jednako kao sa tajkunima i da ni u čemu ne budu povlašćeni, iako oni ne mogu da zarade platu njihovih uposlenika koji su im prijavljeni kao čistačice poput Marinike Tepić - istakao je Vučić i dodao da neće da plače zbog napada, ali i da oseća odgovornost što je uništio život svojoj deci, zbog posla kojim se bavi.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je u petak "celu Srbiju da glasno osudi napade na porodicu predsednika države u kojima se udara čak i na ono najvažnije u životu svakog čoveka - decu":

- Naslovna strana dnevnog lista "Danas", kojom se opozicija i raznorazne interesne grupe obračunavaju sa sinom predsednika, bruka je i sramota. Crtanje mete na leđima jednog deteta brutalnim lažima, u kojima se uvažavaju čak i izjave osuđenika i iznose perfidne i besramne konstrukcije, novi su nivo niskosti koji su Đilasovi mediji uveli u našu zemlju.

Ministar finansija Siniša Mali poručio je da "Srbija pamti koliko su je Đilas i saborci unizili i slomili i nikakva medijska haranga na porodicu Vučić to neće izbrisati". Napade su u osudili i ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je poručila opoziciji da "napadaju politiku, a ne decu", predsednik Kancelarije za KiM Petar Petković, poslanici naprednjaka...

POBEDIĆU VAS

NE dam vam da uništite živote i mojoj deci. Najgorima u Srbiji poručujem: volim Danila, Milicu i Vukana. Volim ih najviše na svetu. Što se mene tiče, neka bude borba neprestana, ali decu neću da vam diram, a vas ću pobediti ubedljivije nego ikad - napisao je Vučić na "Instagramu", uz fotografiju sa sinom Danilom.

ZVEZDAN, SRAMNE LAŽI I LICEMERJE

PREDSEDNIK Vučić je govorio i o "raznim kontradiktornostima":

- Kada Dragan Vasiljković govori o tome da je Zvezdan Jovanović nevin, onda kažu da su to sramne laži, da je užasan čovek i da iza toga stoji Aleksandar Vučić, a kada kažu nešto što im se dopadne, to je sušta činjenica, istina, hajde da ispitamo. Malo je kontradiktorno, ali nije strašno. Kada je Stanko Subotić rekao da je dao tada jedinstvenoj Demokratskoj stranci 10 miliona evra, poreska nema šta da ispituje, gde su završile te pare jer je valjda bogougodno delo da završe u džepovima lopova iz Đilasove, Jeremićeve, DS ili neke druge stranke.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (19)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024