PETKOVIĆ U KRALJEVU PRED IZBORE: "Odazovite se pozivu vaše države - da se okupimo u nedelju"

Tanjug

14. 10. 2021. u 21:24

U SKLOPU razgovora sa interno raseljenim licima sa prostora Kosova i Metohije, direktor Kancelarije za KiM Petar Petkovićh večeras je obišao Kraljevo, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

ПЕТКОВИЋ У КРАЉЕВУ ПРЕД ИЗБОРЕ: Одазовите се позиву ваше државе - да се окупимо у недељу

Foto: Novosti

Petković je sa raseljenima razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore i jedinstvenoj podršsci Srpskoj listi koja jedina ima podršku zvanicnog Beograda. Pored Petkovića skupu su prisustvovali i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik Opštine Raška Ignjat Rakitić i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Bogdan Đurović.

Petković im je preneo podršku i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i upoznao ih i sa dosadašnjim tokom dijaloga u Briselu, kao i nedavnim jednostranim i nasilnim akcijama Prištine.

- Dragi prijatelji, znam da ste sticajem različčitih nedaća morali da napuštate prostor Kosova i Metohije i da ste u Kraljevu danas svili svoje gnezdo. Ali dobro znam, da su vam srce i duša uz vašu Metohiju, uz vaše Pomoravlje, uz vaše Štrpce, vaš sever KiM, jer su tu naši koreni i naše poreklo. Zato vas zovem da se odazovete pozivu vaše države, da se okupimo, da se udružimo i zajednički izađemo na izbore u nedelju 17. oktobra i odbranimo svoje opštine u kojima smo većina. Ako su Albanci znali decenijama da se drže zajedno i udružuju protiv nas, vreme je da i mi znamo šta su naši interesi, a oni su da jedinstveno podržimo Srpsku listu, jer samo ona zastupa srpske interese. Svi ovi koji nastupaju samostalno i protiv naše Srpske liste idu na ruku Prištini - istakao je Petković.

Foto: Novosti

On je naveo da che toga dana na KiM biti prisutni brojni predstavnici međunarodne zajednice, što će dodatno garantovati bezbednost onima koji žele da odu i iskoriste svoje biračko pravo. Prethodno, Petković je sa saradnicima obissao interno raseljene u Smederevu, Jagodini i Kragujevcu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima