RUSKA VOJSKA PREBACILA "PANCIR-S" U SRBIJU: Poznato gde će biti razmešten

Novosti online

13. 10. 2021. u 17:32

RUSKA vojska je u Srbiju prebacila jednu bateriju protivraketnog sistema „Pancir-S“ koja će učestvovati u rusko-srpskim vojnim vežbama „Slovenski štit 2021“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

РУСКА ВОЈСКА ПРЕБАЦИЛА ПАНЦИР-С У СРБИЈУ: Познато где ће бити размештен

Foto: EPA

Kako je precizirano, „Pancir-S“ će biti razmešten na teritoriji aerodroma Batajnica i ući će u sastav grupacije koja učestvuje u vojnim manevrima.

Glavni zadatak ove baterije jeste da obavlja ulogu protivvazduhoplovne odbrane i da osigurava bezbednost ove avio-baze.

Između ostalog, ruski i srpski vojnici će tokom vežbi izvršavati borbene zadatke otkrivanja, praćenja, klasifikacije i uništavanja vazdušnih ciljeva uslovnog protivnika.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije, realizacijom ovakvih vežbi unapređuje se obučenost komande i jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za izvođenje operacija PVO, razmenjuju iskustva, jača bilateralna vojna saradnja i podiže interoperabilnost Vojske Srbije.

(rs.sputniknews.com)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!