OVO JE AGRESIJA NA ETNIČKOJ OSNOVI: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska povodom krvave akcije Albanaca

Novosti online

13. 10. 2021. u 14:21

EPARHIJA raško-prizrenska izrazila je najveću zabrinutost povodom jutrošnje akcije kosovske policije na severu Kosova i Metohije, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana. Eparhija je pozvala na smirivanje situacije.

ОВО ЈЕ АГРЕСИЈА НА ЕТНИЧКОЈ ОСНОВИ: Огласила се Епархија рашко-призренска поводом крваве акције Албанаца

Foto: Facebook/Sava Janjić/Printscreen

- Povodom jutrošnje akcije Kosovske policije na severu Kosova i Metohije, pri čemu je upotrebljeno nasilje protiv srpskih građana, Eparhija raško-prizrenska izražava najveću zabrinutost i poziva na smirivanje situacije. Prema podacima bolnice iz Severne Mitrovice najmanje jedna osoba srpske nacionalnosti je ranjena vatrenim oružjem od strane policije, a mediji saopštavaju da je broj povređenih veći - piše u saopštenju koje je objavio otac Sava Janjić na svom Fejsbuk nalogu.

- Upotreba sile od strane albanske kosovske policije, posebno vatrenog oružja, predstavlja otvoreni akt agresije protiv građana na etničkoj osnovi i preti da izazove ogromnu bezbednosnu nestabilnost. Eparhija raško-prizrenska najoštrije apeluje da se policijske snage hitno povuku jer situacija može dodatno da eskalira. Takođe, Eparhija apeluje na međunarodne snage KFOR-a i EULEKS-a da hitno uspostave mir i red i zaštite građane od nasilnog ponašanja policije. Sve građane pozivamo da pokažu maksimalnu uzdržanost.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)