SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA PRED IZBORE NA KIM: Srbi treba da budu jedinstveni, da izađu u što većem broju i da se bore za svoja prava

Novosti online

09. 10. 2021. u 13:37

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima na Kosovu i Metohiji da, uprkos nekim potezima Prištine kao što je uvođenje antidamping cena na neke proizvode iz centralne Srbije, budu jedinstveni i da na predstojeće izbore izađu u što većem broju.

СНАЖНА ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ПРЕД ИЗБОРЕ НА КИМ: Срби треба да буду јединствени, да изађу у што већем броју и да се боре за своја права

Foto: Tanjug

- Srbi treba da budu jedinstveni, da izađu u što većem broju na izbora i da se bore za svoja prava, sebe, za svoju zemlju, da budu institucionalno zastupljeni, kada je potrebno, da mogu da reaguju u institucijama na različite načine i a budu uz svoj naroda u opštinama na jugu Kosova i Metohije - rekao je Vučić.

Predsednik je to rekao u obraćanju medijima nakon sednice stranačkog Predsedništva upitan da komentariše najnovije odluke Prištine o uvođenju antidamping cena na stočnu hranu i neki građevinski materijal iz centralne Srbije.

- Oni ne razumeju, nije mi jasne šta rade, ne znam šta bih vam rekao, ali ako mislite da očekujemo podršku ili sažaljenje iz međunarodne zajednice - to se neće desiti - rekao je predsednik.

On je ponovio poziv Srbima na KiM da budu sa svojim narodom i iz opština na jugu Pokrajine, ali i onima u opštinama od Osojana do Goraždevca.

 - Moramo da opstanemo, na svojim ognjištima- poručio je predsednik i istakao da Priština misli da će Srbiji time naneti ekonomsku štetu.

Mi, kazao je, jesmo mala zemlja, ali smo mnogo veliki u odnosu na neke koji misle da "sa tri grane mogu da skrenu s puta kruzer".

Najnoviju situaciju u Prištini Vučić tumači nervozom nakon što je rešeno pitanje automobilskih tablica na administrativnim prelazima.

- Mi ćemo nastaviti da snabedevamo i naše, ali i druge građane na Kosovu..", rekao je predsednik i dodao da ne zna nikoga kod koga je odluka o antidamping cenama mogla da naiđe nan oduševljenje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!