DOGOVOR NIJE POSTIGNUT: Delegacija Beograda o razgovorima sa Prištinom

Novosti online

29. 09. 2021. u 19:46

U DELEGACIJI Beograda “Novostima” je u Briselu potvrđeno da nikakav dogovor sa Prištinom još nije postignut.

ДОГОВОР НИЈЕ ПОСТИГНУТ: Делегација Београда о разговорима са Приштином

Foto AP

Delegacija Beograda još se nalazi u zgradi Evropske službe za spoljne poslove, a pregovarač Prištine Besnik Bisljimi ranije je napustio je zgradu.

Portparol EU Peter Stano na Tviteru je objavio večeras da sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine uz posredovanje specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka u Briselu i dalje traje i da se pregovori nastavljaju.

Bisljimi je novinarima ispred zgrade EEAS-a rekao da je na sastanku u Briselu postignut načelni dogovor o povratku slobode kretanja između dve strane i da se čeka pristanak Beograda.

Dve delegacije su tokom dana nekoliko puta odvojeno razgovarale sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom, a trilateralnog sastanka nije bilo.

Povodom pregovora oglasio se i ambasador SADm Entoni Godfri.

- Danas sam u bliskom kontaktu sa svojim prijateljem zamenikom pomoćnika državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom, koji je u Briselu kako bi pokazao podršku dijalogu koji vodi EU. Ovaj posao nije završen, ali je postignut dobar napredak. Stranke moraju biti fleksibilne i nastaviti sa radom kako bi ovo dovele do cilja. Sada je vreme, poručio je Godfri.

AMBASADA SAD U PRIŠTINI: PREGOVORI U BRISELU SE NASTAVLjAJU

OTPRAVNIK poslova američke ambasade na Kosovu Nikolas Đakombo kaže da se pregovori u Briselu u okviru dijaloga Beograda i Prištine nastavljaju i da je ostvaren napredak, ali da se posao nastavlja.

- Uprkos medijskim izveštajima, pregovori u Briselu se nastavljaju. Ostvaren je napredak, ali posao ostaje. Ohrabrujemo Kosovo i Srbiju da nastave sa otvorenim i ozbiljnim angažovanjem, napisao je Đakombo na Tviteru.


On je postavio i objavu portparola Petera Stana na Tviter nalogu da sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine uz posredovanje specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka nije završen i da se pregovori  nastavljaju da bi se pronašlo rešenje za trenutnu krizu na severu Kosova.
Tu objavu Petera Stana preneo je na Tviteru i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda