OGLASIO SE DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti

Novosti online

23. 09. 2021. u 14:37

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da smo danas bili svedoci brutalne i zastrašujuće primene sile od strane pripadnika specijalnih jedinica Rosu, koji su u blizini administrativnog prelaza Brnjak pretukli trojicu srpskih mladića i istakao da je za današnji "stravičan incident direktno odgovoran Aljbin Kurti".

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти

Foto Tanjug

- Zoran Tomović, Jovan Takov i Dragiša Vlašković napadnuti su i pretučeni bez ikakvog povoda i razloga, nikoga nisu provocirali, već su postali mete samo zato što su Srbi - istakao je Petković u saopštenju.

On je ukazao da Beograd od početka izbijanja krize poziva na uzdržanost i mir, a Srbi sa severa Kosova i Metohije, koji samo brane pravo na slobodu, nijednog trenutka nisu dali nikakav povod za ovakvu primenu sile, kao i da fizičko nasilje, maltretiranje i napad na srpski narod na KiM neće tolerisati i to svi moraju dobro da shvate.

- Da budem sasvim jasan. Za današnji stravičan incident direktno je odgovoran Aljbin Kurti, kome je od samog početka krize jedini cilj nasilje i odmazda nad golorukim narodom na severu pokrajine, koji samo brani svoje pravo na život. Kao što smo više puta upozoravali, reč je o čoveku spremnom na ogoljeno nasilje zarad ostvarenja svojih političkih ciljeva - istakao je Petković, saopšteno je iz Kancelarije.

On je ukazao i da je sada više nego jasno da njega ne zanima nikakav dijalog, ni rešenje krize izazvane nepoštovanjem Briselskog sporazuma, već ga zanima da na silu pokušava da osvoji sever Kosova i Metohije.

- Zbog toga molim Srbe da ostanu pribrani i mirni, da ne nasedaju niti odgovaraju na provokacije kojih će sigurno biti, jer to jeste cilj onih koji su danas izveli ovakav akt bezumlja - poručio je Petković.

BONUS VIDEO: Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)