SKANDALOZNA IZJAVA MILANOVIĆA O VUČIĆU: Ministar Vulin mu žestoko odgovorio

Novosti online/ J. K.

21. 09. 2021. u 09:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je ponovo napao i uvredio Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА МИЛАНОВИЋА О ВУЧИЋУ: Министар Вулин му жестоко одговорио

Foto Tanjug

- U Hrvatskoj se političari dele na otvorene i prikrivene ustaše. Kada je, ne znajući da ga snimaju, na sastanku sa takozvanim braniteljima ponosno priznao svoje ustaške korene, Milanović je dokazao da pripada prikrivenim sledbenicima ustaškog pokreta. Ali da spada i među gluplje hrvatske političare, Milanović je dokazao kada je 2015. godine pokušao da zatvori granice prema Srbiji i potvrđuje to svaki dan kada napada Srbiju i Vučića – rekao je Vulin.

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je na predavanju studentima Kolumbija univerziteta u NJujorku da je “za Srbiju najteža stvar što je Aleksandar Vučić bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih i to je najveća prepreka za ulazak Srbije u EU”.
Milanović tvrdi da Srbija, koja je do sada otvorila 18 poglavlja, nema snažnu nameru za ulazak u Evropsku uniju. Za razliku od Srbije, po Milanoviću Severna Makedonija i Albanija se izuzetno trude, a Crna Gora je najbliže da uskoro bude primljena.
Za Hrvatsku je najvažnije, smatra Milanović, šta će da bude sa EU, a hrvatski predsednik misli da nakon Britanije niko, pa ni Poljska neće da napusti EU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)