META JER JE SRPKINJA: Na Kosmetu kamenovana kuća Mirjane Dedić (FOTO)

D. Zečević

09. 09. 2021. u 17:20

KUĆA Mirjane Dedić (74) iz Orahovca kamenovana je u noći između srede i četvrtka.

МЕТА ЈЕР ЈЕ СРПКИЊА: На Космету каменована кућа Мирјане Дедић (ФОТО)

Foto: KKiM

Kako je danas popodne saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Mirjana živi sama i ovaj atak na njen dom i bezbednost uplašili su i uznemirili ovu ženu.

- Slučaj je prijavljen policiji, a Mirjanu je posetio i predsednik Privremenog organa opštine Orahovac kako bi sa njom razgovarao i dogovorio se o saniranju štete koju će Kancelarija za Kosovo i Metohiju nadoknaditi - navodi se u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM koja zahteva da počinioci u najkraćem mogućem roku budu otkriveni i adekvatno sankcionisani pogotovu što u blizini Mirjanine kuće postoje sigurnosne kamere.

- Kako bilo kome može da smeta žena u osmoj deceniji života, koja je postala meta samo zato što je Srpkinja? - pitaju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaju da je od početka godine ovo petnaesti zabeleženi napad na srpske kuće na prostoru Kosova i Metohije, do ukupan broj napada koji su imali versku ili nacionalnu konotaciju iznosi više od 90, što govori da na mesečnom nivou u proseku imamo po 10 napada na Srbe, njihovu imovinu ili imovinu Srpske pravoslavne crkve.

- Ovakve napade po pravilu dodatno podgrevaju neodgovorne izjave prištinskih političara koji raspiruju mržnju antisrpskim izjavama i brojnim optužbama na račun Srba, ali i politika nekažnjavanja počinilaca. Zbog toga smo na bezbednosti Srba insistirali i tokom poslednje, ali i svake prethodne runde dijaloga u Briselu i govorićemo i dalje sve dok se srpskom narodu u južnoj pokrajini ne obezbedi miran i bezbedan život - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)