SVAKI SRBIN JE IVAN TODOSIJEVIĆ! Istinu o prevari u Račku nazivaju "govorom mržnje", to je smišljeni napad na naš narod

D. Zečević

27. 08. 2021. u 15:19

PRESUDA Ivanu Todosijeviću je smišljeni i nacionalistički usmeren napad ka srpskom narodu na KiM sa porukom da na Kosovu i Metohiji nema prostora ni mesta za drugačije mišljenje od onih koji sprovode vlast.

СВАКИ СРБИН ЈЕ ИВАН ТОДОСИЈЕВИЋ! Истину о превари у Рачку називају говором мржње, то је смишљени напад на наш народ

Foto: P. Milošević, Tanjug/Arhiva Novosti

Ovo su između ostalog povodom presude Apelacionog suda Kosova koji je izrekao dve godine zatvora Ivanu Todosijeviću, predsedniku opštine Zvečan i poslaniku Srpske liste, navodi u zajedničkom saopštenju za javnost narodnih poslanika u Skupštini Srbije sa KiM, Danijele Vujačić i Ljubomira Marića.

- Kategorisati istinu, koju je naš poslanik Ivan Todosijević izneo kao “govor mržnje” i presuda koja je doneta je u najmanju ruku skandalozna, imajući u vidu činjenicu da je montirana laž u Račku bila povod za 78 dana straha i smrti, stotine poginulih i ranjenih, ubijanje naše dece, razrušavanje hiljade domova, raseljavanje na hiljade Srba sa KiM… Uništeni su životi i uspomene.

- Ostalo nam je sećanje na tragediju na koju je Ivan Todosijević istinom podsetio a ubijena srpska deca i laž zbog koje ih je “milosrdni anđeo” ubijao su žig srpskog stradanja zbog montirane laži - navode poslanici Vujačić i Marić i dodaju da “ne može niko na KiM da ima mišljenje i slobodu govora u odnosu na Albanski narod“

- Ne možete da kažnjavate Ivana Todosijevića, a da mi ćutimo i posmatramo. Ne možete da pokušavate kriminalizovati Srpsku listu i njeno rukovodstvo, a da mi to nemo gledamo i ne možete nam oduzeti iz srca Kosovo i Metohiju, a da mi pognute glave odemo. Srpska lista to smo mi.Ivan je naš. Svaki Srbin je danas Ivan Todosijević. Svi smo mi Ivan. Srpska lista je jedinstvo - naglašava se u saopštenju narodnih poslanika Danijele Vujačić i Ljubomira Marića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024