PATENT POLITIČKE LIKVIDACIJE TRAMPA PRENOSE KOD NAS: Tviter žigoše domaće medije

Novosti online

16. 08. 2021. u 12:04

PO već oprobanom receptu, patentiranom u vreme političke likvidacije Donalda Trampa u SAD, društvena mreža "tviter" počela je i medije u Srbiji da žigoše u skladu sa svojim ideološkim svetonazorima.

ПАТЕНТ ПОЛИТИЧКЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ ТРАМПА ПРЕНОСЕ КОД НАС: Твитер жигоше домаће медије

Foto: Printskrin

Tako je uz zvanične naloge gotovo svih značajnijih redakcija u našoj državi prilepila i etiketu - Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije. Tako su označeni RTS, Politika, Prva, B92, Pink, Kurir, Informer...

Da su u pitanju ogoljeni politički razlozi vidi se i po tome što, recimo, tako nisu zavedeni "Glas Amerike", ili britanski javni servis Bi - Bi - Si, koji imaju svoje sadržaje na srpskom jeziku. Na njihovim nalozima nigde ne piše da su to mediji koji sarađuju sa američkom odnosno britanskom vladom iako je to notorna činjenica.

Ovde je očigledno namera da se, po merilima tehnološkog giganta, mediji u Srbiji i praktično razvrstaju na one "nezavisne" i one koji su, tobože, zavisni od izvršne vlasti, što sluti na početak hibridnog rata u susret možda i sudbinskoj diploamtskoj bici za Kosovo i Metohiju, Republiku Srpsku, ali i opštim izborima koji su planirani za narednu godinu.

A, kako su vlasnici brenda čuvene plave ptičice privrženi slobodi govora najbolje se videlo baš u slučaju Trampa čiji je nalog do dan danas suspendovan, jer je posle predsedničkih izbora ukazivao na izborne malverzacije demokrata. Njemu je to pravo uskraćeno, dok portparol ovih dana aktuelnih talibana može na svojoj lajni do mile volje da promoviše ideologiju džihada od koje su stradali i sunarodnici vlasnika "tvitera".

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna