ZAVETNICI OTERALI BASARU ZBOG VREĐANJA DESANKE: Incident na manifestaciji "Mermer i zvuci" (VIDEO)

Novosti onlajn

07. 08. 2021. u 16:54

PREDSTAVNICI pokreta "Zavetnici" prekinuli su književno veče u Aranđelovcu, na kojem je bilo planirano predstavljanje knjige "Kontraendorfin" Svetislava Basare - romana koji je od svog pojavljivanja privukao veliku pažnju javnosti zbog negativnog narativa prema Srbima koji postoji u njemu.

ЗАВЕТНИЦИ ОТЕРАЛИ БАСАРУ ЗБОГ ВРЕЂАЊА ДЕСАНКЕ: Инцидент на манифестацији Мермер и звуци (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk/Printskrin

Incident se dogodio na manifestaciji "Mermer i zvuci", a kako su na društvenim mrežama pojasnili pripadnici "Zavetnika", na ovakav korak odlučili su se zbog nedavnih napada Svetislava Basare na našu čuvenu pesnikinju Desanku Maksimović.

Zavetnici su prekinuli promociju sporne knjige Svetislava Basare u kojoj se pljuje po Srbiji i njenim velikanima.

- Organizatori su na manifestaciju Mermer i zvuci pozvali dobitnika Ninove nagrade za književnost Svetislava Basaru da promoviše delo „Kontraendorfin“ u kome pljuje po Srbiji i velikanima naše književnosti kao što su Desanka Maksimović i Ivo Andrić. Mi smo insistirali da pročitaju odlomak iz knjige, ali niko nije hteo da pročita od sramote, jer se tu vređa Desanka Maksimović. Mi smo sprečili održavanje te sramne književne večeri i očuvali čast Aranđelovca, Bukovičke banje i naših književnih velikana- kaže za Željko Čorlija sekretar OO Srpske stranke Zavetnici Aranđelovac.

Književno veče nije održano. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu