ZA ZDRAVU I USPEŠNU SRBIJU: Aleksandar Šapić u poseti Pomoravskom okrugu

Novosti onlajn

14. 07. 2021. u 19:54

SRBIJA će kroz program "Čista Srbija" uložiti preko tri milijarde evra u izgradnju postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda i novih kanalizacionih mreža.

ЗА ЗДРАВУ И УСПЕШНУ СРБИЈУ: Александар Шапић у посети Поморавском округу

Foto: Novosti

- Zajedno sa kineskim partnerima i Vladom Republike Srbije u ovom programu učestvovaće 65 lokalnih samouprava među kojima je i opština Paraćin - rekao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić koji je u poseti Pomoravskom okrugu.

Šapić je istakao da država prepoznaje značaj ekologije i zaštite prirodnih resursa i zato ulaže ogromna sredstva i napor da ovaj problem rešava.

- Ovaj projekat, koji treba da traje od 2020. do 2025. godine omogućiće Paraćinu ali i drugim gradovima  širom Srbije da reši ovo višedecenijsko pitanje, dobije ekološki bezbedno okruženje i značajno bolji kvalitet života građana - rekao je Šapić.

- Posao ne podrazumeva samo izgradnju postrojenja za pročišćenje otpadnih voda, već i ozbiljnu analizu, planiranje i istražne radnje za ovako veliki projekat. Izgradnju kanalizacionih mreža, pumpnih stanica, kao i sanaciju i izgradnju regionalnih deponija - dodao je Šapić i istakao da je ovo jedna od najvećih infrastrukturnih investicija u našoj zemlji.

- Imamo sve garancije da će radovi biti urađeni po međunarodnim standardima, a učinićemo sve da i svi rokovi za završetak radova od strane izvođača, budu maksimalno ispoštovani - zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)