ŠEŠELJ O NOVOM NAPADU NA SRBIJU: Neće biti uspešni, zauzeli smo čvrst stav

Novosti online

02. 07. 2021. u 11:17

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj rekao je da je presuda Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju skandalozna.

ШЕШЕЉ О НОВОМ НАПАДУ НА СРБИЈУ: Неће бити успешни, заузели смо чврст став

Foto: Hepi TV printskrin

- Presuda je skandalozna što je sasvim u skladu sa prirodom Haškog tribunala. Prethodna, oslobađajuća presuda je bila ispravna. Ona je donesena na istim principima kao i presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču i srpskom generalu Perišiću. Međutim, posle toga je Haški tribunal ponovo promenio sudsku praksu i vratio se onoj praksi pretpostavljene odgovornosti koja je ranije dosledno primenjivana. Dakle, promena je bila potrebna samo da bi se oslobodili Ante Gotovina i Mladen Markač, a onda se nastavlja po starom - rekao je Vojislav Šešelj.

Foto: Printskrin

Šešelj ističe da nema dokaza o krivici Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

- Nema dokaza o umešanosti u događaje koji se tretiraju, a oni na području Šamca nisu zapravo imali nikakvih aktivnosti u toku rata - objašnjava predsednik SRS.

Lider radikala kaže da će i ova presuda, kao i svaka druga, biti iskorišćena za napade na Srbiju, ali ističe da ti napadi neće biti uspešni.

- Srbija sada ima čvrst stav o Haškom tribunalu i nepravdi koja se tamo sprovodi - rekao je Vojislav Šešelj.

Podsećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su u sredu prvostepenom presudom Haškog tribunala na po 12 godina zatvora.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja