OGLASILI SE CRNOGORCI SA KOSMETA: Traže hitno oslobođenje Rista Jovanovića i pozivaju Vladu i Kivokapića da reaguju

D.Zečević

29. 06. 2021. u 15:27

CRNOGORSKA liberalna stranka i Udruženje Crnogoraca "Matica" najoštrije osuđuje, kako navode u zajedničkom saopštenju, jučerašnji čin divljačkog hapšenja crnogorskog državljanina Rista Jovanovića na Gazimestanu na proslavi Vidovdana.

ОГЛАСИЛИ СЕ ЦРНОГОРЦИ СА КОСМЕТА: Траже хитно ослобођење Риста Јовановића и позивају Владу и Кивокапића да реагују

Foto: D.Z.

Oni zahtevaju hitno i nezuslovno puštanje na slobodu nedužnog Jovanovića koji je na najprimitivniji i najbrutaniji način lišen slobode samo zato što je civilizovano zamolio pripadnike policije na Gazimestanu da ne maltretiraju vremešnu i obolelu monahinju Srpske pravoslavne crkve što su, kako ističu, zabeležile kamere mnogih TV stanica.

- U posedu smo informacija da je Jovanović uzoran momak koji nije sklon bilo kakvom nasilju ili izazivanju bilo kavih netrpeljivosti, pa mu se posebno na teret ne može i ne sme stavljati izazivanje nacionalne i verske mržnje kako se to pokušava uraditi da bi se opravdao čin njegovog nezakonitog hapšenja - ističe se u zajedničkom saopštenju Crnogorske liberalne stranke i Udruženja Crnogoraca "Matica" sa Kosova i Metohije koji pozivaju hitno Vladu Crne Gore i premijera da hitno interveniše kod svojih saveznika u Prištini i oslobodi Jovanovića.

- Crnogorci Kosova i Metohije sa nevericom posmatraju kako Vlada u Podgoroci hladnokrvno gleda na ugnjetavanje i pogrom nad Crnogorcima u ovom delu Srbije koji je pod protektoratom Ujedinjenih nacija u skladu sa Rezolucijom 1244 - navodi se u zajedničkom saopštenju predsednik CLS Radomana Doderovića i predsednika UKC "Matica Bobana Filipovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)