KOMANDANT KFORA DEMANTOVAO KURTIJA: Tzv. KBS ne mogu na sever Kosova i Metohije bez mog odobrenja

Novosti online

27. 06. 2021. u 17:36

KOMANDANT Kfora na Kosovu i Metohiji general-major Franko Federiči izjavio je da "vojnici" tzv. KBS-a mogu da odu na sever Kosova i Metohije tek pošto od njega za to dobiju dozvolu.

КОМАНДАНТ КФОРА ДЕМАНТОВАО КУРТИЈА: Тзв. КБС не могу на север Косова и Метохије без мог одобрења

Foto: Printscreen

- Pre bilo kakvog raspoređivanja na severnom delu Kosova (i Metohije), (tzv.) KBS mora da ima moje odobrenje, u skladu sa prethodnim sporazumom sa (tzv.) kosovskim "institucijama", za koji NATO očekuje da nastavi da sprovodi - istakao je Federiči.

Federiči je u inetrvjuu za Kljan Kosova istakao i da NATO dosledno podržava razvoj tzv. KBS-a u okviru njihovog prvobitnog "mandata", u svrhu civilne zaštite. 

On je ponovio da NATO očekuje nastavak poštovanja sporazuma koji su tzv. kosovske "institucije" potpisale sa Severnoatlantskom alijansom po ovom pitanju.

On kaže da je situacija na Kosovu i Metohiji stabilna.

- I dalje smo u potpunosti usredsređeni na svakodnevnu primenu mandata misije Kfor na osnovu Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kako bismo osigurali bezbedno okruženje i slobodu kretanja na dobrobit svih zajednica na Kosovu (i Metohiji) - kaže Federiči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

IZVIĐAČKA ČETA ISPUNILA SVOJE ZADATKE: Sjajn prikaz Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)