ALBANCI NAPRAVILI NOVI INCIDENT: Ministru Udovičiću zabranili ulazak na Kosovo i Metohiju

Novosti online

21. 06. 2021. u 09:42

SEPARATISTIČKE vlasti u Prištini noćas su posle ponoći poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću.

АЛБАНЦИ НАПРАВИЛИ НОВИ ИНЦИДЕНТ: Министру Удовичићу забранили улазак на Косово и Метохију

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar Udovičić je danas trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara da mladima i podeli im stipendije i potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, ali su vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile njegovu posetu, objavio je u saopštenju direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Kako je dodao, njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine.

- Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara.

Zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima - navodi Petković.

Uprkos tome, kako dodaje, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohi.

Poseta ministru Udovičiću najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme. O ovom, još jednom u nizu, bahatom ponašanju Prištine koja krši sve sporazume, obavestićemo i sve nadležne međunarodne institicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)