SIN RATKA MLADIĆA O GENERALU: Smireniji je nego pre, vratili smo se normalnim porodičnim razgovorima

Novosti online

20. 06. 2021. u 14:38

GENERAL Ratko Mladić nedavno je pred Haškim tribunalom pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u BiH, a samo deset dana kasnije crnogorski parlament usvojio je sramnu rezoluciju kojom se zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

СИН РАТКА МЛАДИЋА О ГЕНЕРАЛУ: Смиренији је него пре, вратили смо се нормалним породичним разговорима

Foto Tanjug

Darko Mladić kaže da je njegov otac i očekivao ovakvu presudu i da mu je čak, stiče se utisak, laknulo što je sve napokon prošlo.

- Meni on sada deluje smirenije nego pre presude, a mi smo se vratili normalnim porodičnim temama, ne razgovaramo više preterano o presudi. Više se interesuje da se čuje sa decom za to kratko vreme koje ima na raspolaganju – kaže Darko Mladić.

Kada je reč o tome gde će služiti kaznu, Mladić kaže da je to zasad neizvesno, a da je veliku buru izazvala Velika Britanija koja se na sednici Saveta bezbednosti UN ponudila da general odsluži kaznu u njenom zatvoru.

- Radovan Karadžić je čekao nešto manje od dve godine od presude da bude prebačen u Veliku Britaniju. Sve je još neizvesno, on se time zasad ne opterećuje, a neće imati ni priliku da o tome odlučuje. To će zavisiti od drugih okolnosti na koje mi nemamo uticaj – kaže generalov sin.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)