DEJAN KESAR ODGOVORIO SAMOFALOVU: Građani ne žele da glasaju za politiku koja poziva na donošenje deklaracije o genocidu u Srebrenici

Novosti online

10. 06. 2021. u 18:13

NARODNI poslanik sa liste Srpske napredne stranke Dejan Kesar poručio je danas Konstantinu Samofalovu, članu predsedništva Socijaldemokratske stranke, da građani ne žele da glasaju za politiku koja poziva na donošenje deklaracije o genocidu u Srebrenici i politiku koja poziva na uvođenje sankcija Srbiji.

ДЕЈАН КЕСАР ОДГОВОРИО САМОФАЛОВУ: Грађани не желе да гласају за политику која позива на доношење декларације о геноциду у Сребреници

Foto: Novosti

- Konstantin Samofalov je još jednom u ulozi ispraznog megafona onih koji su Srbiju svojevremeno doveli do ivice ekonomskog i društvenog ambisa pokušao da obmane građane ove zemlje. Obmana i laž zločincima iz bivšeg režima nisu strani, za bolje od toga nisu ni sposobni. Ono što Samofalov i njegove gazde nemaju hrabrosti da priznaju jeste da je organizovana kriminalna grupa Belivuka lišena slobode i procesuirana upravo za vreme Aleksandra Vučića i SNS-a. Oni tu hrabrosti nisu imali nikada, lakše im je bilo da servilno opslužuju mafijaše, da im Šarićev klan budu glavni investitori, a zemunci i danas omiljeno društvo. Neka pita Đilasa zašto je to tako. "Hrabrost" je samo postojala onda kada je zahvaljujući političkoj podršci tadašnjeg žutog preduzeća porodici Samofalov omogućeno da na sumnjiv način stekne ogroman broj nekretnina na ekskluzivnim lokacijama na Vračaru - istakao je Kesar.

Poslanik SNS navodi da je posebno jadno i bedno kada ljudi poput Samofalova govore o pokojnom Oliveru Ivanoviću.

- O Oliveru Ivanoviću govore oni koji nisu preduzeli ništa da bi njemu i članovima njegove porodice pomogli dok se  nalazio u pritvoru i koji su nemo gledali dok su se za vreme njihove vlasti napadali Srbi na Kosovu i Metohiji ali i širom Srbije i novinari i građani koji su učestvovali na mitinztima protiv tadašnje vlasti. Aleksandar Vučić i SNS su jedini koji su tada štitili i porodicu Olivera Ivanovića ali i čitav naš progonjen i namučen narod. Govoriti o Kosovu iz ugla nekoga ko je bio deo politike koja  je pred Međunarodnim sudom pravde počinila poseban zločin prema svom narodu i svojoj zemlji tek je neprihvatljivo. Građani Srbije od 2012.godine mogu da vide svakodnvenu borbu Aleksandra Vučića za zaštitu nacionalnih interesa, Kosova i Metohije u granicama Srbije i zaštitu srpskog naroda na Kosovu. Kada isti govori o podršci Aleksandru Vučiću i njegovoj odgovornoj politici, nek se podseti da je ta politika na izborima održanim  2020.godinie osvojila preko 60 posto podrške građana Srbije dok kartel čije interese on zastupa nema ni u jednom relevantnom istraživanju. Nema ga zato što narod ne želi više da glasa za ostatke nekadašnje Demokratske stranke koja je ovu zemlju razorila i dovela na ivicu propasti u svim oblastima - ističe on.

Kesar je rekao da građani ne žele da glasaju za politiku koja poziva na donošenje deklaracije o genocidu u Srebrenici i politiku koja poziva na uvođenje sankcija Srbiji.

- I neće da glasaju za one koji su isti kao Draganu Đilas, čiji je jedini cilj da sačuva svojih 619 miliona evra na Mauricijucu i još 17 svetskih destinacija. Takvi sami sebe vode na mesto na kome je završila kompletna Demokratska stranka. Na smetlište političke istorije. I umesto da svakodnevno napadate politiku budućnosti, politiku većih plata i penzija, politiku novih autoputeva koju predvodi Aleskandar Vučić pokušajte narodu  da objasnite kako ste stekli kvadrate na najboljim lokacijama na Vračaru, račune sa desetine i stotine miliona evra koje niste imali pre nego što ste zajahali na vlasti. Možda najzad shvatite šta je zaista bila vaša kobna greška - zaključio je Kesar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)