UNAPRED OSUDILI MLADIĆA: Jezivi tekstovi hrvatskih tabloida, ali Srbin iz generalovog Kalinovika im je očitao lekciju

Novosti online

08. 06. 2021. u 09:51

HRVATSKI mediji jednoobrazno izveštavaju presudu Ratku Mladiću.

УНАПРЕД ОСУДИЛИ МЛАДИЋА: Језиви текстови хрватских таблоида, али Србин из генераловог Калиновика им је очитао лекцију

Foto: Jutarnji list

"Jutarnji list" na izrazito negativan način opisuje perfektnu karijeru generala Mladića u JNA, te ponoavlja priču o "agresiji Jugoslovenske narodne armije" na prostore Jugoslavije.

Foto: Jutarnji list

Ovaj medij je već u naslovu unapred osudio Mladića, bez ikakvog poštovanja osnovne novinarske etike, uz naslov: "Gotov je krvnikov žalbeni postupak: Mladiću će u Hagu potvrditi doživotnu presudu za ratne zločine."

Mladića je unapred osudio i tabloid "24sata", koji je dao suludi naslov: "Klao je decu, a rodno selo ga sad slavi". Takvih gluposti se nije setilo ni haško tužilaštvo, te nema reči o bilo kakvim optužbama da je general Mladić ikoga lično ubio, a kamoli decu.

- Ratko Mladić je simbol ovog grada (Kalinovik). On predstavlja borbu svih Srba na prostoru bivše Jugoslavije. On je mnogo uradio za srpski narod. On je heroj - govori Milan Tošević, koji je rođen i živi u Kalinoviku. 

Foto: Jutarnji list

Milan nosi majicu sa likom Ratka Mladića.

- Odluku suda u Hagu su više političke nego pravne. To pokazuju i presude koje se donose. Ako znamo da su Srbi osuđeni na više od 1.000 godina zatvora zbog zločina koji im se stavljaju na teret. Istovremeno, pripadnici ostala dva naroda, muslimani i Hrvati, koji su isto tako činili zločine, nisu osuđeni. Zbog toga su to političke odluke - objašnjava Milan hrvatskim medijima.

Foto: Jutarnji list

Isti tabloid objavljuje i intervju sa hrvatskim teroristom Nikolom Vukošićem, u kom Vukošić za Mladića kaže da je "tiranin" i optužuje ga i za zločine u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost