TAMNA STRANICA SRPSKE ISTORIJE: Boris Tadić objavio da je uhapšen general Ratko Mladić, obratio se na engleskom (VIDEO)

Novosti online

08. 06. 2021. u 07:00

NEKADAŠNjI predsednik Srbije Boris Tadić pobedonosno je 26. maja 2011. godine medijima saopštio da je teško bolesni general Ratko Mladić uhapšen i da će biti isporučen Haškom tribunalu.

ТАМНА СТРАНИЦА СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Борис Тадић објавио да је ухапшен генерал Ратко Младић, обратио се на енглеском (ВИДЕО)

Foto: Novosti arhiva

On se javnosti obratio na srpskom i engleskom jeziku.

- U ime Republike Srbije obaveštavam vas da je danas tokom jutarnjih sati uhapšen Ratko Mladić u akciji koju su izvele koordinisano Bezbednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina - rekao je Boris Tadić na konferenciji za medije.

Boris Tadić je tada, pre više od 10 godina, rekao da "su sva vrata otvorena za ulazak Srbije u EU".

- Pokazali smo da želimo u Evropu i da želimo da podignemo svoj kredibilitet u međunarodnoj javnosti - rekao je Tadić i istakao da je otvorena nova stranica istorije, koja podrazumeva izgradnju novih odnosa u regionu jugoistočne Evrope.

Ratko Mladić je uhapšen teško bolestan, pošto je imao nekoliko moždanih udara. Sa sobom je u pritvor poneo gomilu lekova, do kojih je dolazio kako se snalazio uz pomoć prijatelja, s obzirom na to da nije mogao da ide kod lekara. Tadašnji ministar policije Ivica Dačić izjavio je čak i da je Ratko Mladić bio gladan.

Iako je Mladić bio teško bolestan, što je priznao i sam ministar policije, država je ipak izručila generala Haškom tribunalu.

Marinika Tepić tražila Rezoluciju o tzv. genocidu u Srebrenici

Podsećamo, lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin, lider LSV Nenad Čanak i Marinika Tepić sada potpredsednica stranke Dragana Đilasa, potpisali su rezoluciju kojom se priznaje tzv. genocid u Srebrenici.

Foto: Printskrin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega