FLIN SUGERIŠE: U Americi bi trebalo da se desi puč kao u Mjanmaru

Novosti online

01. 06. 2021. u 08:58

NEKADAŠNjI savetnik za nacionalnu bezbednost u administraciji Donalda Trampa, Majkl Flin, sugerisao je da bi puč, kakav se dogodio u Mjanmaru, trebalo da se desi i u SAD.

ФЛИН СУГЕРИШЕ: У Америци би требало да се деси пуч као у Мјанмару

Foto: AP

Flin je to izjavio tokom konferencije u Teksasu kada mu je bilo postavljeno pitanje u vezi sa dešavanjima u Mjanmaru u februaru.

 - Želeo bih da znam zašto ono što se dogodilo u Mjanmaru ne može i ovde da se desi -  upitao je neko iz publike na konferenciji kojoj su, kako navodi "Hil", prisustvovale mnoge pristalice "Kjuanona" koji se smatra pokretom u kojem su sublimirane sve popularne teorije zavere.

To pitanje su mnogi od prisutnih pozdravili glasnim povicima, a kada su se utišali, Flin je odgovorio: - Nema razloga. Mislim, trebalo bi da se ovde dogodi.

Podsetimo, početkom februara vojska Mjanmara preuzela je vlast u zemlji na godinu dana, uvodeći vanredno stanje zbog, kako tvrde, izborne prevare.

Prethodno su uhapšeni predsednica vladajuće stranke Mjanmara Aung San Su Ći i drugi visoki zvaničnici Nacionalne lige za demokratiju koja je pobedila na novembarskim izborima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)