Popović: Hapšenjem vladike Joanikija priprema se otimanje Ostroga

Novosti online

13. 05. 2020. u 10:31

Hapšenjem Vladike Joanikija i sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve na praznik Svetog Vasilija Ostroškog crnogorski režim je do kraja ogolio svoje antisrpsko, autoritarno i komunističko lice, saopštio je Nenad Popović

Поповић: Хапшењем владике Јоаникија припрема се отимање Острога

Hapšenjem Vladike Joanikija i sveštenika Srpske Pravoslavne Crkve na praznik Svetog Vasilija Ostroškog crnogorski režim je do kraja ogolio svoje antisrpsko, autoritarno i komunističko lice, saopštio je Nenad Popović.

"Progon vernika i sveštenstva na praznik koji zauzima posebno mesto u srcu svakog verujućeg Srbina nije slučajan.

To pokazuje da će antisrpski režim u Crnoj Gori čim prođe kriza zbog pandemije korona virusa krenuti da otme od Crkve i naroda manastir Ostrog i da će pokušati da uništi srpsko Pravolavlje i srpske korene Crne Gore.

Sada se vidi značaj svih veličanstvenih svakodnevnih litija organizovanih tokom zime protiv antihrišćanskog zakona o otimanju svetinja nad kojim se zgrozila čitava Evropa.

Crna Gora pod ovakvim antisrpskim i antihrišćanskim režimom je jedina država u Evropi koja hapsi sveštenike zbog ispovedanja svoje vere.

Danas hapsi Vladike, sutra će hapsiti narod kao u najmračnije komunističko vreme.

Ovakvo nasilje nad sveštenstvom i srpskim narodom koje se dogodilo na veliki pravoslavni praznik sigurno neće pokolebati nijednog vernika Srpske Pravoslavne Crkve, već će ih još jače učvrstiti u odlučnosti da brane svoje svetinje, svoje nacionalno nasleđe i svoj srpski identitet.

Zahtevamo od režima u Podgorici da hitno budu pušteni iz pritvora Vladika Joanikije i ostali sveštenici Srpske pravoslavne crkve, da se narodu omogući pravo da se moli i proslavlja svoje svece i da se hitno stavi van snage sramni antihrišćanski i anticivilizacijski zakon o otimanju imovine Srpske Pravoslavne crkve. Ne damo svetinje!", rekao je Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)