Razumem da je Krstičević nesreću primio veoma teško: Plenković prihvatio ostavku ministra

Novosti online

08. 05. 2020. u 14:25

Разумем да је Крстичевић несрећу примио веома тешко: Пленковић прихватио оставку министра

Plenković i Krstičević / Foto Tanjug-HINA

Hrvatski premijer Andrej Plenković prihvatio je ostavku ministra odbrane generala Damira Krstičevića nakon pada vojnog aviona kod Biljana Donjih gde su poginula dva pilota

ZAGREB - OD STALNOG DOPISNIKA


Hrvatski premijer Andrej Plenković prihvatio je ostavku ministra odbrane generala Damira Krstičevića nakon pada vojnog aviona kod Biljana Donjih gde su poginula dva pilota.


”Kako su izbori blizu neću imenovati novog ministra odbrane, već će njegovu dužnost obavljati jedan od državnih sekretara”, rekao je Plenković nakon sastanka sa Krstičevićem.


”On je moj prijatelj i ja ga razumem da je sve ove primio veoma teško, jer je emotivan čovek. Uzeo je mali odmor i to sam prihvatio”, kazao je Plenković, kojem je ovo odlazak petnaestog ministra iz njegove vlade.


Damir Krstičević dao je ostavku neposredno posle pada aviona, a u njegovom mandatu to je i druga ostavka, s tim da prvu premijer nije prihvatio. Ostavka je usledila nakon nekoliko nesreća pilota Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva i smrti hrvatskog vojnika u Avganistanu, a ministar odbrane je ocenio da je kao prvi čovek Hrvatske vojske odgovoran. Ostavku je najavio pred televizijskim kamerama, ali pre toga nije obavestio ni predsednika države Zorana Milanovića, koji je vrhovni zapovednik Hrvatske vojske, ni premijera Plenkovića.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Tamo Neko

08.05.2020. 14:42

Mi nikada osravku kao moralni cin,od politicara iz aktuelne vlasti necemo videti.

maniks

08.05.2020. 15:03

Sad za novog ministra mozete da postavite Hardinaja ili Kurtia uklapa se u bratski profil.

КИР СРБИН

08.05.2020. 16:22

Господо из ТИСКА, још нисте сјахали????