„Okupacija“ hrama, vernici ogorčeni: Policija u Nikšiću blokirala prilaz crkvi Svetog Vasilija Ostroškog

V.K.-M.S.

21. 03. 2020. u 14:14

„Окупација“ храма, верници огорчени: Полиција у Никшићу блокирала прилаз цркви Светог Василија Острошког

Foto: V. K.

Policija u Nikšiću jutros nije dozvolila prilaz Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog vernicima koji su krenuli na jutarnju službu

Policija u Nikšiću jutros nije dozvolila prilaz Sabornoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog vernicima koji su krenuli na jutarnju službu. Ovim povodom reagovao je Marko Kovačević (Nova srpska demokratija) upozorava na liturgiju u hramu koja je predviđena za nedelju, kada učešće redovno uzima veliki broj Nikšićana.

-Treba naći način da se u njoj učestvuje i da se, ko se pripremao, pričesti. Policija je jutros branila ili na „kašičicu“ propuštala ljude samo da se pričeste, kroisteći trenutnu situaciju da bez ikakvih prethodnih obaveštenja pokuša da zastraši vernike i da prekine crkve život vernog naroda, saopštio je Kovačević, nadajući da će se na miran način naći rešenje za ovu situaciju.-Ali ako režim želi da iskoristi ovu situaciju da na mala vrata krene u primenu sramnog Zakona protiv SPC, tako što će, navodno zbog virusa, policija za početak izvršiti okupaciju naših hramova, to će biti jasan znak da nismo kao ljudi napadnuti samo od virusa nego i od režima. Pa se i za zdravlje duše kao i za zdravlje tela moraju preduzeti mere opreza. Akcija okupacije hramova i zabrane ulaska vernicima na službe, bez ikakvog prethodnog obaveštenja ili konsultacije sa arhijerejima pokazuje sa kakvom se namerom u ovom slučaju postupalo. I to treba primiti k znanju u ovom periodu Časnog posta, kada su, po običaju, iskušenja veća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije