Svako mirno i građansko okupljanje koje objedinjava ljude, a koje je lišeno nacionalističkih poklika i parola, direktan je trn u oku DPS-a. Stoga iz kleronacionalističkog subjekta kao što je DPS ne posustaju u nameri da molitvene skupove predstave kao nacionalističke i antidržavne.


Najviši funkcioneri naše države koji bi trebalo da poseduju demokratski kapacitet i razumevanje za drugog i drugačijeg, te da ohrabruju demokratske procese i rešavaju probleme, to ne rade, već se nastavlja kontinuitet lojalnosti najvećoj ideološkoj lutalici – šefu režima, a ne lojalnosti državi Crnoj Gori i njenim građanima.


Ovo tvrde iz Demokratske Crne Gore, ističuči da je poruku poslanice DPS-a da za ljude koji prisustvuju litijama nema mesta u toj partiji dodatno razradio predsednik države ističući da za ljude koji hoće slobodno da razmišljaju nema mesta u državi, dok je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore istakao da za one koji prisustvuju molitvenim litijama, kojima se traži povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, nema mesta u Vojsci.


- Dakle, ako ste vojno lice, bez problema se možete stavljati na stranu šefa mafije, ali da se stavite na stranu ugroženih, pa čak i ako ste vi ugroženi, e na to nemate pravo. Vodeći se logikom načelnika Generalštaba VCG, dolazimo do toga da bi svi koji rade u državnoj administraciji trebalo da se obavežu na poslušnost Partiji, a ako tako neće, onda će dobiti otkaz. General VCG je, stavljajući se na stranu političko-kriminalnog DPS-a, grubo pogazio član 54 Ustava Crne Gore, kao i član 18 Zakona o vojsci. Naime, on je javno izrazio političko uverenje, dok su vojnici koji prisustvuju litijama, kao građani izrazili nezadovoljstvo, što je potpuno legitimna stvar kojom se ne gaze ni Ustav ni zakoni naše države, tvrde Demokrate, koje ističu da ukoliko bi se i drugi funkcioneri vodili ovakvim pristupom, ministar zdravlja bi, na primer, morao da otpusti makar polovinu lekara a drugoj polovini da naredi da leče samo one koji misle isto kao predsednik DPS-a.


Pročitajte još: “Diktatorski režim u poslednjoj fazi”: Lider Demokratske Crne Gore vidi paniku vlasti u Podgorici


- Takođe, ministar prosvete bi morao bez posla ostaviti makar dve trećine prosvetnih radnika, dok bi ministar rada i socijalnog staranja morao prvo otpustiti zaposlene, a nakon toga krenuti u proces ukidanja socijalnih pomoći građanima i porodicama koje se ne slažu sa Zakonom koji je donela partija. Ovakvi i slični primeri progona demokratije koji prati otvorena intencija da se uspostavi vladavina cenzure i jednoumlja, jasno ukazuje na to da je autokratski režim ušao u poslednju fazu, da se nalazi potpunom rasulu i da mu više ne pomažu ni saradnici iz Crne Gore, ni saradnici iz zemalja u okruženju - tvrde Demokrate.