Imran Nazar Hosein, svetski poznat islamski propovednik, pisac i filozof specijalizovan za islamsku eshatologiju, podržao je borbu vernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. On je pozvao muslimane na Balkanu da stanu na stranu pravoslavnih vernika koji se bore za ljudska prava, koja crnogorski režim pokušava da im uskrati.


PROČITAJTE JOŠ: Đukanović nedvosmisleno priznao: Crna Gora je bila SRPSKA država kojom je upravljala SPC (VIDEO)


- Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza u Bosni i Hercegovini, Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i svim delovima Balkana, ako ste musliman: da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade, koja vodi rat protiv pravoslavne crkve - rekao je šeih Imran.


On je rekao da pravoslavci "nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona, Londona i Pariza",ukazujući na skoriji imperijalistički odnos tzv. zapadnog hrišćanstva prema Venecueli i Boliviji, ali i pretnje koje su se, upravo zbog njihovog delovanja, nadvile i nad Rusijom, Kinom, Korejom i Iranom.PROČITAJTE JOŠ: Šeih Imran Hosein za “Novosti”: Savez sa pravoslavcima spas za muslimane


- Molimo se da ove reči stignu do vas… da sledite Božja uputstva iz Kurana i da prihvatite ovu priliku da stanete uz vašu hrišćansku braću, rame uz rame, kako bi se oduprli nečasnom nasilju crnogorske vlade - rekao je Imram.