Podrška SPC u Crnoj Gori, vernom narodu i građanima koji brane svetinje i veru pravoslavnu posle donošenja Zakona o slobodi veroispovesti, stiže sa svih strana sveta.

Sa blagoslovom Episkopa kanadskog G. Mitrofana, u crkvi sv. Arhangela Mihajla u Vankuveru, održan je moleban i krsni hod kao podrška pravoslavnom narodu u Crnoj Gori. Moleban su služili sveštenici iz crkve u Vankuveru, Vuk Milišić, Marko Radmanović i nadležni sveštenik Mališa Milovanović.

Pročitajte još - Prvi put ustao Ulcinj, i to na KRSTOVDAN: Hiljade građana brani svetinje (VIDEO)

-Otac Vuk Milišić je pročitao saopštenje Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, a otac Mališa Milovanović je održao i poučno slovo. Posle krsnog vhoda po hladnom vremenu a po povratku u naš dom,sav narod je otpevao himnu sv. Savi, a mlađani guslar Kristijan Oljača, guslao i i pevao junačke pesme iz naše prošlosti. Posle guslarskih pesama predsednik UO Crkve svetog Arhangela Mihajla g. Petar Atanacković je pozdravio prisutne i izvestio o aktuelnim događajima, jer je i sam poreklom iz Budve, a po pozdravnom slovu, naš narod ostao pod krovom našeg srpskog doma, družio se i slušao još guslarskih pesama u izvođenju starijih guslara iz naše zajednice, piše sveštenstvu i narodu u Crnoj Gori protojerej Mališa Milovanović iz dalekog Vankuvera, koji je u molitvama sa svimaa koji brane svetinje i sabraju se ovih hladnh januarskih danaa naa trgovima i u crkvama i manastirima širom Crne Gore, braneći veru svojh predaka...

Foto Mitropolija