Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da se Crkva u Crnoj Gori ponovo progoni i da je opet “na krstu i raspeću“ kao u vreme rimskog cara Dioklecijana nazivajući ga – prokletim carem Dukljaninom.

Pročitajte još: "Hrabro za Kosmet", "Ne damo svetinje": Beograd u znaku podrške Srbima SPC u Crnoj Gori (FOTO + VIDEO)

- Donet je i kod nas bezakoni zakon od Vlade Crne Gore, koji je istovetan sa zakonom koji je vladao u vreme prokletoga cara Dukljanina i prema kojem se upravljao Hozroje, paganski, bezbožni car persijski, rekao je mitropolit Amfilohije obraćajući se vernicima tokom litije u manastiru Svetog arhangela Mihaila na tivatskoj Prevlaci, naglašavajući da današnja Crna Gora koja se stvara sa bezakonjem nije Crna Gora 13.jula.

- Već je to fašistička Crna Gora 12.jula, Sekule Drljevića iz Stare Gradiške gde je bilo krvavo bratoubilaštvo od strane fašista. Da se pomolimo Bogu da urazumi one koji danas vladaju Crnom Gorom, da ne nastavljaju to zlokobno delo bratoubistva i bogoubistva u svome narodu, nego da se vrate onom izvornom hrišćanskom duhu koji je ovde vekovima vladao, a kojim je sagrađeno uv CrnojGori sve što je sagrađeno i sačuvano kroz vekove i koji su živeli svi oni veliki sveci vere Hristove i bogoljublja i bratoljublja, kazao je mitropolit Amfilohije.