Isekli ga po glavi, polomili prst, oba oka mu bila zatvorena od batina: Bosanski student pretučen u Splitu jer su mislili da je navijač

Novosti online

28. 11. 2019. u 20:03

Samo mi je kazao: "Zovite hitnu....", priča jedan Splićanin

Исекли га по глави, поломили прст, оба ока му била затворена од батина: Босански студент претучен у Сплиту јер су мислили да је навијач

Ilustracija Depositphotos

Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, taman sam izašao s posla na pauzu, u blizini fast fooda "Meduza" i odjednom mi prilazi neki momak star dvadesetak godina, normalno odeven, ali potpuno krvavog lica i glave.


Video sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, verovatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na temenu bio rez iz kojeg je šikljala krv.


Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: "Zovite hitnu...." - priča jedan Splićanin, koji se nešto pre 13 sati zatekao na ulici i ugledao zastrašujući prizor.


On kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li hodati pa su krenuli prema Hitnoj pomoći u bolnicu na Križine. Dok su hodali pretučeni mladić mu je ispričao kao je stajao na autobuskoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.


"Ne znam je li im šta odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam stigao da ga to pitam. Ali uveren sam da su ga, osim nogama i pesnicama, tukli još nečim, ona rana na temenu je napravljena nečim.Uspeo je da mi kaže da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati mašinstvo u Splitu. Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je loše, jedva je hodao.


Uspeli smo doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji mi je rekao da moram da ga odvedem na Firule. Kad sam rekao da ja ne mogu, onda su se smilovali i odveli ga oni - govori sagovornik Slobodne Dalmacije dodajući kako je posle video da se na autobusnoj stanici pojavila policija.


Iz splitske policije nam je potvrđeno da su oko 13.40 iz splitske bolnice na Firulama dobili dojavu da je mlađi muškarac na Hitnom hirurškom prijemu zatražio lekarsku pomoć.


"Izjavio je lekarima da je fizički napadnut u Poljičkoj ulici, a težina povreda još nije poznata, nalazi se na lekarskoj obradi. Mi ćemo preduzeti sve radnje i kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja", kaže Antonela Lolić, portparolka splitske policije.

(kurir.rs/slobodnadalmacija.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Ексокустодијан

28.11.2019. 21:44

Све неки фин свет у тој "Слијепој њиховој"!

raca

29.11.2019. 07:30

Da si dobio stipendiju u Beogradu niko te nebi ni pipnuo već ugostio moj druže ali ti si hteo u EUROPU medju pismen i kulturan svet e to su ti Hrvati NEPISMENI , NEKULTURNI

Dane

29.11.2019. 08:43

Oni ns nikad nisu ni hteli a kamo li voleli to su velike kukavice.STA DRUGO RECI decka napali njih vise takvi su oni heroji